Άλκης Καμπανός: “Υπάρχει σχολή” πίσω από το δολοφονικό χτύπημα, δήλωσε η ιατροδικαστής

Άλκης Καμπανός: “Υπάρχει σχολή” πίσω από το δολοφονικό χτύπημα, δήλωσε η ιατροδικαστής
Εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Συγκλονίζει η κατάθεση της ιατροδικαστή, Λήδα Κοβάτση, στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Νωρίτερα παρακάλεσε τους γονείς να αποχωρήσουν από την αίθουσα, καθώς ακολούθησαν σοκαριστικές περιγραφές των τραυμάτων και της επίθεσης συνολικά.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, κατά την κατάθεση της ιατροδικαστή και διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδας Κοβάτση.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, η κ. Κοβάτση ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα, “Τον τελευταίο καιρό έχω εξετάσει αρκετά θύματα οπαδικης βίας. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας δάσκαλος που τους λέει κεφάλι και πόδια. Υπάρχει σχολή εδώ πίσω”.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ομάδα ατόμων στο ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ ένα άτομο φώναξε: “Πες τα”.

Στη συνέχεια, η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε “μαρτυρικό, αργό και βασανιστικό” τον θάνατο του Άλκη.

“Αυτό το ένα λεπτό για το θύμα είναι φοβερό, μοιάζει με αιωνιότητα. Έχουμε έναν άνθρωπο σακατεμένο. Ο θάνατος του Άλκη ήταν αργός, μαρτυρικός και βασανιστικό. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ισούνται με ανθρωποκτόνος πρόθεση“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά τις ερωτήσεις που υπέβαλε η κ. εισαγγελέας στη μάρτυρα, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, όπου έγινε αναφορά για τα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον 19χρονο.

Νωρίτερα, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέως, στην αίθουσα μεταφέρθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση καθώς και το δρεπάνι το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ.

Η δίκη συνεχίζεται αυτήν την ώρα με ερωτήσεις του κ. Κούγια προς την κ. Κοβάτση.

“Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα” – Σοκαριστικές περιγραφές

Νωρίτερα, η κ. Κοβάτση αναφέρθηκε αναλυτικά στα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο 19χρονος Άλκης καθώς και δύο από τους φίλους του, που χτυπήθηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thesstoday.gr, ο Άλκης έφερε “πολλαπλά τραύματα, από νύσσοντα και τέμνονται όργανα όπως και από θλώντα, στην κεφαλή, στα άνω και στα κάτω άκρα”.

Καθ’ όλη την διάρκεια της κατάθεσής της η ιατροδικαστής έδειχνε τις σοκαριστικές φωτογραφίες με τα τραύματα του Άλκη, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητή από το δικαστήριο και τους συνηγόρους.

Αναλυτικά όσα είπε η κ. Κοβάτση για τα τραύματα του Άλκη:

“Το κεφάλι του Άλκη Καμπανού, έχει δύο εικόνες, την εξωτερική και την εσωτερική. Ωστόσο αυτές, δεν συνάδουν μεταξύ τους. Αν έφταναν μαζί, την ίδια ώρα στο νοσοκομείο ο Άγγελος με τον Άλκη, οι γιατροί θα έπεφταν πάνω στον Άγγελο, όπως και στον Άλκη αλλά κυρίως για το τραύμα στον μηρό του. Δεν θα κοιτούσαν το κεφάλι του, καθώς εξωτερικά “δεν φώναζε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα”. Ενώ υπήρχε.

Εσωτερικά, είχε δύο εστίες αιμορραγίας, δύο κατάγματα όπως και εγκεφαλικό οίδημα. Έπρεπε να γίνει κρανιοκτομή για να σώσεις αυτό το κεφάλι, να το ανοίξεις δηλαδή με ένα πριόνι, καθώς ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει τόσο από το οίδημα, που δεν χωρούσε μετά στο κρανίο. Το κεφάλι ουρλιάζει από το οίδημα, ήταν σπασμένο”.

“Τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα”

Τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα έφερε η σορός του Άλκη Καμπανού, όπως κατέθεσε στη συνέχεια η ιατροδικαστής Λήδα–Καλλιόπη Κοβάτση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

“Πιστεύω ότι είναι πολύ περισσότερα, αλλά τουλάχιστον δύο μπορώ να τεκμηριώσω” επεσήμανε αρχικά η ιατροδικαστής.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι, ο Άλκης είχε ένα τραύμα στο δεξί μηρό βάθους 1 εκ. με μέγιστη διάμετρο 1 εκ, και σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστή, προκλήθηκε από νυσσον και τεμνον όργανο, και είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή με μαχαίρι τύπου κάραμπιτ.

“Είχε τρώσει την μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία”δήλωσε και σχολίασε λεπτομερώς τα δύο τραύματα στον αριστερό μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από διαφορετικά όργανα. “Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο του Άλκη”, συμπλήρωσε.

Το ένα τραύμα από αυτά, είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. “Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό”, δήλωσε η ιατροδικαστής. Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος της έδρας ρώτησε ευθέως την έμπειρη ιατροδικαστή, εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν γρηγορα στο νοσοκομείο, με την κ. Κοβάτση να γνέφει αρνητικά το κεφάλι της.

“Σε ψυχολογικό σοκ οι φίλοι του Άλκη”

Σχετικά με τα τραύματα των δύο φίλων του 19χρονου, η κ. Κοβάτση τόνισε πως “ιατρικά λέμε πως πρόκειται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και στους δύο”.

Ωστόσο, αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως όταν επισκέφθηκε τα παιδιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αυτά βρίσκονταν σε ψυχολογικό σοκ. “Τους μιλούσα και αυτοί κοιτούσαν το ταβάνι, δεν μου απαντούσαν. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να αρχίσω να έχω επαφή μαζί τους, και να μου πουν τι έγινε. Δεν μιλούσαν τα παιδιά”, περιέγραψε.

Η ιατροδικαστής παρακάλεσε τους γονείς να βγουν από την αίθουσα

Σημειώνεται πως πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της η ιατροδικαστής, προηγήθηκε μία συγκλονιστική στιγμή, καθώς, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα η Λήδα Κοβάτση, είπε:

Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά, ως μάνα συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη να βγουν από την αίθουσα“.

Στη συνέχεια, οι γονείς του 19χρονου αποχώρησαν από την αίθουσα και η κ. Κοβάτση ξεκίνησε την κατάθεσή της αναλύοντας τα ευρήματα στη σορό του Άλκη αλλά και στα σώματα των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, η συνήγορος ενός εξ των 12 κατηγορούμενων, Κική Μπακιρτζίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμβουλή της κ. Κοβάτση.

“Η κ. Κοβάτση δεν έχει έρθει εδώ ούτε ως μητέρα, ούτε ως συμπεθέρα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιο πράγμα τόσα χρόνια στις δικαστικές αίθουσες“. Την απάντηση έδωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως δεν το ξανάκουσε γιατί τέτοιο έγκλημα δεν έχει ξαναγίνει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα