Αλλοδαποί προσποιήθηκαν τους αθλητές Βόλεϊ για να πετάξουν προς Ελβετία

Σύροι προσποιήθηκαν τους αθλητές Βόλεϊ στο αεροδρόμιο
Σύροι προσποιήθηκαν τους αθλητές Βόλεϊ στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν 10 Σύροι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 10 Σύροι για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην χώρα μας, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν στην Ελβετία, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό γνήσιων Διαβατηρίων της Ουκρανίας, τα οποία όμως έχουν εκδοθεί υπέρ άλλων ατόμων.

ADVERTISING

Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα. Σημειώνεται ότι οι δράστες, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές Αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα Βόλεϊ, φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, καθώς και δύο μπάλες πετοσφαίρισης.

Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE: