Ανώγεια: Οι δύο εκδοχές για το διπλό φονικό

Ανώγεια: Οι δύο εκδοχές για το διπλό φονικό
Από το σημείο του διπλού φονικού. Eurokinissi

Η βαλλιστική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Τι κατέθεσε ο βασικός μάρτυρας, τι λέει ο δικηγόρος του Καλομοίρη. Ποιες είναι οι δύο εκδοχές.

Στη βαλλιστική έρευνα στρέφονται τα βλέμματα ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται τόσο το όπλο του 30χρονου κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη όσο κι εκείνο του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος σήμερα οδηγείται εκ νέου στον εισαγγελέα αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Όπως είπε στην προανακριτική του απολογία, μόλις είδε τον πατέρα του νεκρό θόλωσε, πήρε το όπλο του και το άδειασε πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη. Ανέφερε ότι ο Ξυλούρης του επιτέθηκε χωρίς λόγο, ενώ παραδέχτηκε πως τον γρονθοκόπησε πριν εκείνος αποχωρήσει για να επιστρέψει αργότερα με το όπλο του, στο σημείο της τραγωδίας.

Στοιχείο «κλειδί», όπως αναφέρει το cretapost.gr, είναι να εξακριβωθεί από ποιο όπλο «έφυγε» η σφαίρα που σκότωσε τον Καλομοίρη.

Τα σενάρια και ο μάρτυρας που δεν βοήθησε

Στην πρώτη εκδοχή για τις συνθήκες του φονικού, οι νεαροί μετά από έντονο διαπληκτισμό βρέθηκαν αντιμέτωποι κρατώντας όπλα. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση και έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ξυλούρη.

Στην δεύτερη εκδοχή, ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τα πυρά του ίδιου του του γιου κατά λάθος. «Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα» τόνισε εξάλλου ο πατέρας του Ξυλούρη.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, ωστόσο είπε πως υπήρξαν πυροβολισμοί μόνο από ένα όπλο. Όπως είπε «είναι ξεκάθαρο ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη» καθώς «έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται».

Την ίδια ώρα, η κατάθεση του βασικού μάρτυρα, του Εμμανουήλ Νταγιάντα, δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην υπόθεση. Ο άνδρας τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, λέγοντας στους αστυνομικούς πως το μόνο που θυμάται είναι πως ξύπνησε πάνω σε φορείο.

«Είδα μία αναμπουμπούλα καθώς ήμουν στο αυτοκίνητό μου. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και άκουσα τον πυροβολισμό. Ένοιωσα έναν πόνο στο αριστερό μου πόδι και έπεσα κάτω. Μία ώρα μετά ξύπνησα σε φορείο στο κέντρο Υγείας», είπε στους αστυνομικούς, αναφέροντας πως δεν θυμόταν ποιοι ήταν στο περιστατικό, ούτε ποιος πυροβόλησε. Είπε μάλιστα πως στο σημείο βρίσκονται 20 με 30 άτομα και δεν μπόρεσε να διακρίνει με λεπτομέρειες το τι συνέβαινε εκείνη την στιγμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα