ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αστυνομική επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αστυνομική επίθεση σε βάρος μελών του ΣΕΚ

Βίντεο δείχνει άνδρες της ΟΠΚΕ να ρίχνουν στο έδαφος τον διευθυντή της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ καταγγελία του κόμματος κάνει λόγο για απειλή με επίδειξη όπλου σε βάρος στελέχους του

Επίθεση αστυνομικών στα γραφεία του ΣΕΚ το απόγευμα της Παρασκευής καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάνοντας λόγο για απειλές με επίδειξη όπλου.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ομάδα αστυνομικών επιχειρεί να προσαγάγει μέλος του ΣΕΚ, έξω από τα γραφεία του κόμματος, απαντώντας με απειλές στις διαμαρτυρίες.

Οι αστυνομικοί μάλιστα σπρώχνουν και ρίχνουν στο έδαφος τον διευθυντή της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη, ενώ αποχωρούν αφού κόψουν πρόστιμο για μάσκα.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στην σελίδα της εφημερίδας

Η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

“Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ το απόγευμα της Παρασκευής 30 Οκτώβρη. Ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε του ΣΕΚ.

Στις διαμαρτυρίες οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της εφημερίδας. Η σταθερή στάση και οι διαμαρτυρίες των σ., η δημοσιότητα που έπαιρνε η αστυνομική πρόκληση με φωτογραφίες και βίντεο, υποχρέωσε τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αφού πρώτα έκοψαν πρόστιμα για …μάσκα στον σ. Παντελή.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη δίνει το πράσινο φως για τέτοιες προκλητικές επιθέσεις. Μετά τα αίσχη της αστυνομίας στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7 Οκτώβρη, η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη δεν «μπορεί» να βρει τον φυγόδικο ναζί Παππά αλλά ξέρει πολύ καλά να στοχοποιεί αντιφασίστες, πρόσφυγες και μετανάστες, αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς. Η κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας μέχρι τη νίκη θα είναι η απάντηση”.  

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα