Απαλλάχτηκε από τα χρέη της τρίτεκνη μητέρα στα Χανιά

Απαλλάχτηκε από τα χρέη της τρίτεκνη μητέρα στα Χανιά

Προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο και δικαιώθηκε τρίτεκνη μητέρα, κάτοικος Χανίων. Η ίδια πέτυχε συνολική διαγραφή του χρέους της σε τράπεζα, ύψους 30.000 ευρώ

Απαλλάχθηκε από το χρέος, στο σύνολό του, τρίτεκνη άγαμη μητέρα από τα Χανιά που προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου και πέτυχε τη διαγραφή χρέους 30.000 ευρώ που όφειλε σε τράπεζα.

Η δανειολήπτρια κατέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ζητώντας βοήθεια για το χρέος της, καθώς αδυνατούσε να καταβάλει ακόμη και την ελάχιστη δόση.

Η νεαρή μητέρα, μητέρα τριών ανήλικων, άνεργη από το 2009, χωρίς εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο, ζει με το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας των 264,12 ευρώ, που λαμβάνει ανά δίμηνο από το Δήμο Χανίων.

Φιλοξενείται στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών της και προς κάλυψη των βιοτικών της αναγκών, τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, έχει καταφύγει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Από όλα τα παραπάνω ήρθε η υπαρ, αρ.228/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, να ορίσει "μηδενικές καταβολές" χαρίζοντας  ανακούφιση στην οικονομικά αδύνατη μονογονεϊκή οικογένεια και ανάσα στους ηλικιωμένους γονείς  που την συνδράμουν.

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, η οποία  συνέδραμε την δανειολήπτρια εξωδικαστικά, αλλά και δικαστικά επί δύο φορές, με τη συνεργαζόμενη με αυτή δικηγόρο των Χανίων, η απόφαση αυτή θεωρείται φανερά δικαίωση, καθώς η υπόθεση της δανειολήπτριας είχε κριθεί και σε πρώτο δικαστήριο ,το οποίο αποφάσισε  επανεξέταση και τώρα δεύτερο δικαστήριο "μηδενικές καταβολές".

Πηγή: cretalive.gr

SHARE:

24Media Network