Απίστευτες εικόνες: Με ειδικές στολές άδειασαν διαμέρισμα - χαβούζα στη Λαμία

Απίστευτες εικόνες: Με ειδικές στολές άδειασαν διαμέρισμα - χαβούζα στη Λαμία
LAMIAREPORT

Ο καθαρισμός του διαμερίσματος έγινε με εισαγγελική απόφαση, ύστερα από παρέμβαση των ενοίκων της πολυκατοικίας που δεν άντεχαν άλλο να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες

Ζώντας θαμμένος σε σωρούς σκουπιδιών - «Δεν αντέχουμε άλλο. Θα πεθάνουμε από τη βρώμα τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά...», λένε οι ένοικοι της πολυκατοικίας - Παρέμβαση Εισαγγελέα και επιχείρηση καθαρισμού του διαμερίσματος "τρώγλη" στο κέντρο της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε ένας ηλικιωμένος Λαμιώτης σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Λεωνίδου, πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

ADVERTISING

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ο συνταξιούχος ένοικος ζει περισσότερα από 30 χρόνια και είναι τυπικότατος στην καταβολή του ενοικίου, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στην Αθήνα να μην μπορεί να του κάνει έξωση.

Απίστευτες εικόνες: Με ειδικές στολές άδειασαν διαμέρισμα - χαβούζα στη Λαμία
LAMIAREPORT

Οι Εισαγγελικές Αρχές που έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό, από τον ιδιοκτήτη και τους γείτονες, είχαν παρέμβει και ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε για ένα μικρό διάστημα σε ίδρυμα, όμως επέστρεψε και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού δικαιολογούν απόλυτα την απελπισία των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας. Οι τελευταίοι έκαναν έκκληση για καθαρισμό του διαμερίσματος όπου διαμένει ηλικιωμένος συνταξιούχος, αφού μιλάμε κυριολεκτικά για μια «υγειονομική βόμβα», που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Έτσι λοιπόν σήμερα και πάλι με παρέμβαση του Εισαγγελέα, παρουσία δικαστικού και της αστυνομίας, κλήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων να δείξει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και να συνδράμει, ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από το διαμέρισμα.

Απίστευτες εικόνες: Με ειδικές στολές άδειασαν διαμέρισμα - χαβούζα στη Λαμία
LAMIAREPORT

«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσες πολλές και μεγάλες κατσαρίδες...», έλεγε σοκαρισμένος στο LamiaReport ένοικος της πολυκατοικίας, ενώ και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας δεν πίστευαν ότι μέσα σε ένα διαμέρισμα θα μπορούσαν να υπάρχουν τόσα σκουπίδια και τόσες πολλές κατσαρίδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ηλικιωμένος ζούσε χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ κοιμόταν στο πάτωμα πάνω σε χαρτόνια και σκουπίδια.

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, Θρασύβουλος Κ. Σκλαβούνος, δήλωσε στο LamiaReport: «Έκφράζω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, στον Δήμο Λαμίας, στην Αστυνομία και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Φθιώτιδας, που με συντονισμένες κινήσεις συνδράμαν στην εκκένωση διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε αβοήθητος υπερήλικας, σε συνθήκες που εγκυμονούσαν κίνδυνο πυρκαγιάς από ανάφλεξη των σωρευμένων στο διαμέρισμα αντικειμένων, αλλά και υγείας των ενοίκων των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας».

Πηγή: lamiareport.gr

SHARE:

24Media Network