Αποφυλάκιση Πατέλη: "Μπλόκο" από τον Άρειο Πάγο

Ο Γ. Πατέλης στη δίκη της ΧΑ
Ο Γ. Πατέλης στη δίκη της ΧΑ INTIME

Ήδη έχει ζητηθεί ο φάκελος της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους του Γ. Πατέλη.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Αρείου Πάγου μετά την προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ήδη έχει ζητήσει την απόφαση του Εφετείου με την οποία ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στόχος είναι να εξεταστεί αν χωρά το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης.

ADVERTISING

Πλέον αναμένονται οι επόμενες ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς Πατέλη, σύμφωνα με τους οποίους το παιδί του, ηλικίας 15 ετών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό ο καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, έπρεπε να βρεθεί εκτός φυλακής. Στο πυρηνάρχη Νίκαιας έχουν οριστεί οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network