Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός
YOUTUBE (Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)

Είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Εφετείου.

Στην αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού προχωρά της επόμενες ημέρες η ελληνική Δικαιοσύνη με μία απόφαση σταθμό που έλαβε σήμερα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας υιοθετώντας τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, αναγνώρισε στο Νίκο Ρωμανό το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κίνηση η οποία ισοδυναμεί με την άμεση αποφυλάκιση του. Το δικαστήριο κατέληξε επί της ουσίας στη μείωση της ποινής του από 18 έτη κάθειρξης σε 14, για τα αδικήματα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ήδη βρίσκεται στη φυλακή για έξι χρόνια.

Αντίστοιχης ποινικής μεταχείρισης έτυχε και ο Αργ. Ντάλιος, ο οποίος είχε επίσης προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Για αυτόν η ελαφρυντική περίσταση δεν στάθηκε αρκετή για την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς του επιβλήθηκε ποινή 20 ετών. Ωστόσο, ο Αργ. Ντάλιος αναμένεται να αποφυλακιστεί τους επόμενους μήνες, αν και χωρίς το ελαφρυντικό όφειλε να εκτίσει ακόμη δύο περίπου χρόνια.

ADVERTISING

Την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές εξέφρασε ο συνήγορός του, Θ. Μαντάς. «Η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικ. Ρωμανός είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αρχικά αρνηθεί να χορηγήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αν και ο ίδιος, αν και έγκλειστος, φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.

«Ξέρουμε πολλούς κρατούμενους που τελειώνουν το λύκειο και μπαίνουν πανεπιστήμιο; Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια με θετικό προσανατολισμό» ανέφερε ο Γρηγ. Πεπόνης και συνέπειες: «Είναι αδιάφορη η κοσμοθεωρία του εγκληματολογικά και από πλευράς αξιόποινου. Εγώ μπορώ να πιστεύω ότι είμαι ο Βούδας, τί σημασία έχει;» Είχε αναφέρει ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, Γρ. Πεπόνης, ο οποίος είχε εισηγηθεί να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό και να επιστρέψει η δικογραφία στο Εφετείο για να αποφανθεί σχετικά όπως και έγινε σήμερα.

 Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και ο Αργ. Ντάλιος, για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Εκτός από την ποινή των 18 ετών κάθειρξης που μετατράπηκε σήμερα σε 14 έτη, σε βάρος του έχει επιβληθεί ποινή 11 ετών για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης για την οποία οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από την πράξη της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωμανός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωμανός και Γρηγορόπουλος: Δυο ζωές που χώρισαν την 6η Δεκέμβρη

Νέα επιστολή Ρωμανού με αναδρομή στον 'Μαύρο Δεκέμβρη'. Η γνωριμία του με τον Γρηγορόπουλο και το μοιραίο βράδυ

SHARE:

24Media Network