Αποσύρεται το σχέδιο τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθήνας

Αποσύρεται το σχέδιο τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθήνας
Πρωτοδικείο Αθηνών Eurokinissi

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, έστειλε σχετική επιστολή στη Βουλή ζητώντας την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου μέχρι νεωτέρας. 

Τέλος στην «αντιδικία» που υπήρχε μεταξύ δικηγόρων και Υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορούσε στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, βάζει ο Μιχάλης Καλογήρου.

Με την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, «όλα παγώνουν για να εξεταστούν εκ νέου», τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, αναφερόμενες σε σειρά νομοθετημάτων που είχαν δρομολογηθεί επί υπουργίας Κοντονή.

Την ίδια ημέρα που έλαβε χώρα η εθιμοτυπική συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσό και λίγες μόλις ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός ξεκινά την εφαρμογή μίας διαφορετικής γραμμής σε σχέση με αυτή του προκατόχου του, Στ. Κοντονή. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητά -όπως αναφέρουν πληροφορίες- την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση οδηγίας για την μείωση της ποινής κατηγορουμένων, των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

Το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις για το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου σε τρία μέρη, στην Ευελπίσων, στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική. Αιτία για την κίνηση αυτή αναφέρεται -κατά τις ίδιες πηγές- η ανάγκη του Μιχ. Καλογήρου να μελετήσει εκ νέου τις σχετικές διατάξεις. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το μεγαλεπίβολο σχέδιο της τριχοτόμησης είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο νομικό κόσμο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διενεργηθεί δημοψήφισμα, το οποίο «έδειξε» τη σύσσωμη αντίδραση των δικηγόρων στο σχέδιο αυτό.

ΔΣΑ: “Σχέσεις αγαστής συνεργασίας”

Σε ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει πως π υ υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεταβεί στα γραφεία του Συλλόγου για τη συνάντηση αυτή συμβολικά, καθώς είναι ο ίδιος από ετών μέλος του Συλλόγου. «Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός δήλωσε ότι αποτελεί πρώτιστο μέλημά του η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με το δικηγορικό σώμα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστό ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την δημιουργία τριών Πρωτοδικείων στην Αττική, έχει ήδη αποσυρθεί, ενόψει και του ανασχηματισμού, και θα ακολουθήσει διάλογος για το ζήτημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα