ΑΠΘ: Νέα επεισόδια – Χημικά και πετροπόλεμος

ΑΠΘ: Νέα επεισόδια – Χημικά και πετροπόλεμος
Επεισόδια στο ΑΠΘ thesstoday.gr

Ένταση για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, ανάμεσα σε δυνάμεις της ΕΛΑΣ και διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίστηκαν στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου.

Επεισόδια για ακόμη ένα βράδυ εκτυλίχθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην απογευματινή πορεία του Σαββάτου (17/09).

Λίγη ώρα μετά τις 21:00 επικράτησε ένταση ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και μερίδα των διαδηλωτών στο ΑΠΘ, με την αστυνομία να απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Στο πανεπιστήμιο υπήρξε μεγάλη αστυνομική παρουσία, με πάρα πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες συλλήψεων, χωρίς πάντως να γίνει κάποια προσαγωγή.

Nωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί πορεία κατά της αστυνομικής βίας που συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές και πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης. Μετά την ολοκλήρωσή της, περίπου 3.500 φοιτητές και νεαροί που συμμετείχαν σε αυτή, επέστρεψαν στο ΑΠΘ.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή (16/09) υπήρξαν και πάλι επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ το βράδυ τα ΜΑΤ έριξαν χημικά κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα