Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, χημικά και δύο συλλήψεις στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, χημικά και δύο συλλήψεις στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής
Επεισόδια στο ΑΠΘ (φωτό αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΑΠΘ μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας. Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς την ομάδα της ΟΠΠΙ με τους δεύτερους να απαντούν με τη χρήση χημικών. Ένας τραυματίας, συλλήψεις και προσαγωγές.

Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ το μεσημέρι της Παρασκευής (16/09), μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ένταση ξεκίνησε όταν εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο σημείο, να κάνουν χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

Τραυματίστηκε φοιτητής

Οι αστυνομικοί -όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο του GRTimes– “ψέκασαν” με χημικά τους διαδηλωτές, ενώ ορισμένοι τους χτύπησαν με τα γκλομπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε φοιτητής, έχοντας εμφανή χτυπήματα στην πλάτη.

thesstoday.gr

Καταγγελίες φοιτητών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία

Σε καταγγελία για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, προχώρησαν φοιτητές.

Ένας από αυτούς μάλιστα, σήκωσε την μπλούζα του δείχνοντας σημάδια από χτυπήματα γκλομπ, όπως λέει στο GRTimes, επισημαίνοντας ότι η επίθεση που έγινε και σε άλλους φοιτητές, ήταν χυδαία και πως στη διάρκεια της μία φοιτήτρια βρέθηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Από την πλευρά της, η φοιτήτρια που έχασε τις αισθήσεις της, υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν αναίτια και ότι οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν φοιτητές ακόμη και όταν τους είχαν στριμωγμένους στα κάγκελα.

Η ίδια αναφέρει ότι αρχικά δέχτηκε το χτύπημα από μία ασπίδα, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε χημικό στο πρόσωπο και λιποθύμησε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση-διαμαρτυρία εξήντα (60) περίπου ατόμων έμπροσθεν Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), μετά από πρωτοβουλία αυτόνομων σχημάτων και με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, ομάδα από τους συγκεντρωμένους πέταξε αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα