Επίδομα 800 ευρώ: Αρχίζει σήμερα η καταβολή στους εργαζόμενους

Κλειστό κατάστημα
Κλειστό κατάστημα EUROKINISSI

Σε διάστημα τριών ημερών θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση καταβολής του επιδόματος προς όσους εργαζόμενους τελούν υπό αναστολή σύμβασης σε εταιρίες που έκλεισαν ή επλήγησαν από την επιδρομή του κορονοϊού.

Από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη αρχίζει η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ έχει δρομολογηθεί να ολοκληρωθεί σε τρεις ημέρες, από τς 15 έως και τις 17 Απριλίου.

Η δεύτερη φάση, για όσους κατέθεσαν εκ των υστέρων τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα, από τις 27 έως και τις 30 Απριλίου, ενώ η τρίτη φάση από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Εργαζόμενοι που είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση για να εισπράξουν τα 800 ευρώ, είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, που έχει ήδη ξεκινήσει και εκτείνεται από τις 11 Απριλίου έως και τις 20 Απριλίου, ως ακολούθως:

Στις 11/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 1, 12/4, όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 2, 13/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 3, 14/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 4, 15/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 5, 16/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 6, 17/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 7, 18/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 8, 9/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 9, 20/4 όσων ο ΑΦΜ λήγει σε 0.

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ δίδεται το περιθώριο για διορθώσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Υπουργείο Εργασίας
SHARE: