Αρπαγή 6χρονου: “Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει” υποστηρίζει ο πατέρας από τη Νορβηγία

Αρπαγή 6χρονου: “Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει” υποστηρίζει ο πατέρας από τη Νορβηγία
Ο μικρός Ράινερ με τον πατέρα του glomex

Το μήνυμα του πατέρα του 6χρονου Ράινερ, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά και βρίσκεται στην Νορβηγία. Τι υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του.

Στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ελληνονορβηγός Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος απήχθη από το σπίτι του στην Κηφισιά την περασμένη Τρίτη.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 6χρονου, υποστήριξε πως το παιδί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του, αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε, κοντά στα ξαδερφάκια του και τους θείους του.

Μάλιστα, απέστειλε στον σταθμό μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον 6χρονο αγκαλιά στο σπίτι του.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του πατέρα, ο πελάτης του δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού, το οποίο, όπως τονίζει, μπορεί να τον επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία.

Παράλληλα, τονίζει πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση για το καλό του παιδιού.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα, στη Νορβηγία υπάρχουν δύο αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου στον ίδιο, ενώ καθορίζουν τον τόπο διαμονής του παιδιού.

Αντιστοίχως, η πλευρά της μητέρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με δύο άντρες φέρεται να έφυγε από την χώρα το παιδί

Επισήμως έως τώρα, οι νορβηγικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει στις ελληνικές Αρχές αν όντως ο μικρός βρίσκεται στην Νορβηγία με τον πατέρα του πλέον, όπως ανακοίνωσε μέσω εντολοδόχου δικηγόρου τους στην Ελλάδα, η πλευρά του πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία περίπτωση που φέρεται να ταιριάζει με αυτή του μικρού Ελληνονορβηγού, τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άντρες εμφανίστηκαν με ένα αγοράκι που μοιάζει αρκετά στον 6χρονο, δηλώνοντας ο ένας πατέρας του και ο άλλος συγγενής του και με έγγραφα που ήταν παραποιημένα με παραπλήσια στοιχεία με αυτά του παιδιού, μπήκαν σε πτήση για Δανία από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και φέρονται να βρίσκονται πλέον στην Νορβηγία.

Βεβαίως, ακριβώς επειδή η πτήση ήταν για Δανία που είναι χώρα περιοχής «Schengen», ο διαβατηριακός έλεγχος δεν γίνεται από την Αστυνομία, αλλά από υπαλλήλους του αεροδρομίου. Ως προς την υπόθεση ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος κάποιου, αντιθέτως έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων ποιος γονέας είναι εκείνος που είχε νομίμως την επιμέλεια του παιδιού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα