Αστυνομική επιχείρηση στο “Ελ.Βενιζέλος” για τον εντοπισμό μεταναστών με πλαστά έγγραφα

Αστυνομική επιχείρηση στο “Ελ.Βενιζέλος” για τον εντοπισμό μεταναστών με πλαστά έγγραφα

Καθημερινά παρατηρείται γύρω στους 150 παράτυπους μετανάστες να επιχειρούν να επιβιβαστούν με πλαστά έγγραφα σε πτήσεις για άλλες χώρες της ΕΕ-Υπάρχουν περιπτώσεις που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και τρέχουν να μπουν σε αεροπλάνο δίχως καν χαρτιά-Πρόσθετα, κυκλοφορούν σπείρες πορτοφολάδων που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό-Για όλα αυτά συστάθηκε ειδική ομάδα ελέγχων και έγινε επιχείρηση με σύνολο 17 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση, από τη νεοσυσταθείσα Ειδική Ομάδα Περιπολιών και Ελέγχων (ΕΙΔ.Ο.Π.Ε.) και τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας της Διεύθυνσής Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και συγκεκριμένα στην περιοχή των αφίξεων και αναχωρήσεων του κεντρικού κτιρίου του Αερολιμένα (MTB), καθώς επίσης στους τερματικούς σταθμούς του προαστιακού και των αστικών λεωφορείων.

Καθημερινά, παρατηρείται γύρω στους 150 παράτυπους μετανάστες να επιχειρούν να επιβιβαστούν με πλαστά έγγραφα σε πτήσεις για άλλες χώρες της ΕΕ από τον διεθνή αερολιμένα των Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος». Υπάρχουν περιπτώσεις που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και τρέχουν ακόμα και να μπουν σε αεροπλάνο δίχως καν χαρτιά. Πρόσθετα, κυκλοφορούν σπείρες πορτοφολάδων που εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής λοιπόν, προσήχθησαν 36 άτομα (35 αλλοδαποί και μία Ελληνίδα) για εξακρίβωση της δικαστικής τους ταυτότητας.

Από τους προαναφερθέντες, συνελήφθησαν συνολικά 17 αλλοδαποί, για -κατά περίπτωση- παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, της Νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών και παρακώλυση συγκοινωνιών. Ο τελευταίος μάλιστα αποπειράθηκε να πετάξει χωρίς καν χαρτιά, τρέχοντας μέσα στο αεροπλάνο χωρίς να τον αντιληφθεί η υπάλληλος στην επιβίβαση όμως έγινε αντιληπτός όταν μπήκε στο αεροπλάνο και έκατσε και ο πιλότος κάλεσε την Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, σε βάρος επτά αλλοδαπών, διότι δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα