Αθώος ο Νίκος Νικολόπουλος για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

Αθώος ο Νίκος Νικολόπουλος για τις ομοφοβικές του δηλώσεις
Ο πρώην βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος Eurokinissi

"Αυτή είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης, αφού όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή", τόνισε ο ίδιος μετά την αθωωτική απόφαση.

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος για τα όσα είχε δηλώσει δημόσια περί της ομοφυλοφιλίας.

Ο πρώην βουλευτής δικαζόταν μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις Athens Pride, Thessaloniki Pride και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Οι οργανώσεις είχαν κινηθεί νομικά εναντίον του το 2016, κατηγορώντας τον για ομοφοβικά σχόλια στην εκπομπή του Alpha TV «Αυτοψία», και υποκίνηση «σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους».

Σύμφωνα με το avmag.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου.

Ο ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αθώος! Αυτή είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης, αφού όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή, οι κανόνες των οικουμενικών Συνόδων, οι διδαχές των Αποστολών και των Πατέρων. Ασφαλώς και δεν είναι ούτε ρατσιστικά, ούτε υποκινούν βία σε βάρος οποιουδήποτε!

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα