Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της εταιρείας "Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ"

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της εταιρείας "Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ"

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τρεις υπεύθυνους της "Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ" αθώους από την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού

Ο πρώην πρόεδρος της "Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ", ο σύμβουλος αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής της σύνταξης νέων τιμών μονάδων εργασίας της εταιρείας κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο.

Τα τρία μέλη της εταιρείας, παραπέμφθηκαν σε δίκη για απόπειρα εκβίασης καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, τον Αύγουστο του 2005 προσπάθησαν να εξαναγκάσουν εκπροσώπους τριών εταιρειών , που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου "Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή ", να τους καταβάλουν χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, μέσω απειλών, για την επέλευση δυσμενών εξελίξεων της κοινοπρακτικής περιουσίας .

Στην ακροαματική διαδικασία, οι τρεις εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις και υποστήριξαν ότι η στοχοποιήθηκαν προκειμένου η κοινοπραξία να γλιτώσει από μεγάλου κόστους ποινικές ρήτρες, λόγω της αδυναμίας της να ολοκληρώσει το έργο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, σε εφέσιμη ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απολύσεις και μετατάξεις

SHARE:

24Media Network