Αξιολόγηση: Στην αντεπίθεση οι εκπαιδευτικοί, ασκούν έφεση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ-Βλέπουν και 24ωρη απεργία

Αξιολόγηση: Στην αντεπίθεση οι εκπαιδευτικοί, ασκούν έφεση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ-Βλέπουν και 24ωρη απεργία
H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως INTIME NEWS

Η δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την απεργία τους δεν κάμπτει τους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν με έφεση και συνέχιση της κινητοποίησης.

Η μετωπική σύγκρουση μεταξύ των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου Παιδείας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ημέρες.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου την Πέμπτη η οποία έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία προχωρά άμεσα σε έφεση εναντίον της απόφασης στο εφετείο.

Πιθανότατα η έφεση θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Πηγές της ΔΟΕ έλεγαν ότι μέχρι τότε η απεργία-αποχή συνεχίζεται κανονικά και ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση η κινητοποίηση είναι απολύτως νόμιμη.

Είναι επίσης πιθανό (και θα επιδιωχθεί) να στηρίξει την κινητοποίηση και η ΑΔΕΔΥ η οποία θα συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Το σχετικό ποστ του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Γιώργου Τρουλή

Εν τω μεταξύ η ΟΛΜΕ, μετά από μαραθώνια συνεδρίασή της την Παρασκευή αποφάσισε επίσης την κατάθεση έφεσης αλλά και τη συνέχιση της απεργίας-αποχής η οποία μπορεί να φτάσει, εφόσον το Υπουργείο δεν αλλάξει στάση, μέχρι και σε κανονική 24ώρη απεργία τις επόμενες ημέρες.

Σχεδιάζεται, ακόμη, μαζί με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, διοργάνωσης πανελλήνιου συλλαλητηρίου.

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θεωρούν τη διαδικασία της αξιολόγησης όπως ορίζεταια από το Νόμο Κεραμέως τιμωρητική και έχουν αποφασίσει εδώ και πολλές ημέρες την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε την Πέμπτη αγωγή κατά της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ και το βράδυ της Πέμπτης το δικαστήριο (μονομελές) απεφάνθη ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα