Αυγενάκης: "Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος προπονητών"

Λευτέρης Αυγενάκης
Λευτέρης Αυγενάκης INTIME

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποίησή τους από προπονητές, αποκαλύπτοντας ότι θα ακολουθήσουν και νέες από εν ενεργεία αθλητές.

Νέα "βόμβα" έρχεται στον χώρο του αθλητισμού, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι αναμένεται να ακολουθήσουν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες εις βάρος προπονητών.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν υποστεί από προπονητές τους το διάστημα από το 1985 έως και μετά το 2000 έχει τεθεί στο αρχείο, καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν πλημμελήματα και έχουν πλέον παραγραφεί.

Σύμφωνα με το SPORT 24, μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: "Το me too ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την τοποθέτηση της κυρίας Μπεκατώρου. Από εκεί υπήρξε ένα τσουνάμι εξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος ενεργών προπονητών. Εγώ σήμερα ενημερώνω την διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ότι τις επόμενες μέρες θα θελήσω να τους συναντήσω να μου πουν τι ακριβώς έχουν κάνει, γιατί δεν φαίνεται οι κινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Είχε αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι τα θέματα έχουν κλείσει οριστικά και έχουν παραγραφεί, ωστόσο με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλεον καταγγελίες έφτασαν εκ μέρους μου σε δεύτερο χρόνο τόσο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λευτέρης Αυγενάκης, Metoo, Κακοποίηση
SHARE:

24Media Network