Αυστηρή επιτήρηση των μέτρων το Πάσχα – 454 παραβάτες στις εθνικές οδούς

Αυστηρή επιτήρηση των μέτρων το Πάσχα – 454 παραβάτες στις εθνικές οδούς
Έλεγχοι της αστυνομίας στους σταθμούς διοδίων της χώρας, για το ενδεχόμενο μετακίνησης πολιτών σε προορισμούς στην επαρχία λόγω Πάσχα Eurokinissi

Για άσκοπες μετακινήσεις από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 41.992 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια-Μπλόκα σε Εθνικές Οδούς, παραλιακό μέτωπο και Μεσόγεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ ειδικά για το τριήμερο της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα η επιτήρηση των υφιστάμενων μέτρων θα είναι πιο αυστηρή.

Ήδη άλλωστε έχουν αναπτυχθεί μπλόκα της Αστυνομίας και της Τροχαίας, πέρα από τις εξόδους των Εθνικών Οδών και των παραδρόμων στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο παραλιακό μέτωπο και στα Μεσόγεια Αττικής.

Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικά σήμερα, αύριο και το βράδυ της Ανάστασης, θα είναι πιο συχνές οι περιπολίες έξω από εκκλησίες και η επιτήρηση Ιερών Ναών ώστε να αποφευχθούν τυχόν περιπτώσεις προσέλευσης πολιτών, ενώ όπου και όποτε κριθεί αναγκαίο θα χρησιμοποιηθούν και τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. για την επιτήρηση των μέτρων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει παρακολουθήσει 2-3 προφίλ ατόμων σε κοινωνικά δίκτυα που έχουν προβεί σε κάλεσμα για τις εκκλησίες, ωστόσο αυτό είχε περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα παρά διωκτικό, αφού παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει σε περίπτωση τέλεσης διέγερσης και έτσι ουσιαστικά οι Αρχές παρακολουθούν και αν γίνουν πράξη τέτοιου είδους καλέσματα, θα γίνουν επί τόπου επεμβάσεις και συλλήψεις.

Πυκνοί οι έλεγχοι σε Διόδια και Εθνικές Οδούς-Ελέγχονται και οι χώροι αποσκευών

Στο πλαίσιο των ελέγχων τήρησης των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, χθες Μεγάλη Τετάρτη, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 73 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, 36 στην Αττική, 13 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στη Θεσσαλία, 2 στην Ήπειρο, ένας στη Δυτική Μακεδονία και ένας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 40 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 253 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.958 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 879 στην Αττική, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 146 στην Κρήτη, 137 στη Θεσσαλονίκη, 127 στην Πελοπόννησο, 107 στα Ιόνια Νησιά, 85 στην Κεντρική Μακεδονία, 65 στη Θεσσαλία, 57 στη Στερεά Ελλάδα, 50 στο Νότιο Αιγαίο, 46 στην Ήπειρο, 45 στο Βόρειο Αιγαίο, 43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 15 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 41.992 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 440 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 426 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα