Αυστηρότατοι έλεγχοι στις επονομαζόμενες “λέσχες καπνιστών”

Αυστηρότατοι έλεγχοι στις επονομαζόμενες “λέσχες καπνιστών”
Σήμα απαγόρευσης καπνίσματος. Unsplash

Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας θα περάσουν από κόσκινο τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Καμία ανοχή στην μετατροπή καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε «Λέσχες Καπνιστών» δεν θα επιδείξει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αναφέρει εκ νέου ο διοικητής της αρχής, κ. Άγγελος Μπίνης. Αφορμή για την νέα αυστηρή δήλωση αποτελεί η «παρερμηνεία» των λεγόμενών του σε τηλεοπτική εκπομπή, οι οποίες μεταφράστηκαν ως διευκρινήσεις για παράθυρο στη λειτουργία καταστημάτων καπνιστών.

Μάλιστα εξήγγειλε ότι όσοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις όποιες δυνατότητες δίνει το πλαίσιο για τη λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, καταπατώντας τον Αντικαπνιστικό Νόμο, θα περάσουν κατά προτεραιότητα από έλεγχο από κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Άγγελος Μπίνης, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας «οι προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργίας τους ως λέσχης καπνιστών θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Οι επιχειρήσεις αυτές θα ελεγχθούν από μικτά κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές της ΕΑΔ καθώς και στελέχη του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας των Περιφερειών, με αντικείμενο ελέγχου την συμμόρφωση τους με το σύνολο των διατάξεων που διέπουν τις προϋποθέσεις ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους, προκειμένου να προστατευθεί υγεία των πολιτών ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version