Black Out: Εικόνες από την μεγάλη φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ

Black Out: Εικόνες από την μεγάλη φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ
O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημερώνεται για την εξέλιξη της πυρκαγιάς News 24/7

Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές στην Αττική και την Πελοπόννησο εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.Υπό έλεγχο η φωτιά - Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε

Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής μετά από έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης “Κουμουνδούρος” της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Μεγάλη φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7

 

Αποτέλεσμα, πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου να μείνουν χωρίς ρεύμα. Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού News 24/7

Στο σημείο επιχείρησαν 30 στελέχη της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, που προσπαθούσαν επι πολλή ώρα να περιορίσουν την φωτιά,  ενώ στο ΚΥΤ μετέβησαν και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, καθώς και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε τοξικό νέφος, το οποίο είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Σκρέκας: Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ολοκληρώθηκε

“Πρώτα από όλα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Μέχρι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλά σε ό,τι αφορά αυτό. Από εκεί και πέρα η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές που είχε διακοπεί έχει γίνει πράξη, Εδώ υπάρχουν από την πρώτη στιγμή και η αστυνομία και η πυροσβεστική που βοηθάει στο έργο της κατάσβεησης και την πολιτική προστασία ώστε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε να το κάνουμε γρήγορα και φυσικά τα αίτια θα διερευνηθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα