Χωρίς ρεύμα την Κυριακή πολλές περιοχές στην Αττική – Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα την Κυριακή πολλές περιοχές στην Αττική – Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ
Διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στο Μαρούσι την τετάρτη 22 Απριλίου 2105. Η εντολή για διακοπή στην ηλεκτροδότηση εκδόθηκε από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών από εταιρίες που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με την εφορία, υπό ένα κοινό "ρολόι". Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου υπάρχει γεννήτρια, αλλά τροφοδοτεί μόνο τα φώτα και τις πρίζες ασφαλείας στο κτίριο. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος, κανένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ή server δεν λειτουργεί στο κτίριο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημιεώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, εξαιτίας φωτιάς σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής φωτιά που ξεκίνησε από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Σε κατάσταση blackout βρέθηκαν περιοχές στον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Καλλιθέα το Αιγάλεω τα Λιόσια το Περιστέρι και τον Νέο Κόσμο, ενώ σκοτεινός ήταν και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και περιοχές της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατολική Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξαν κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ λόγω της διακοπής στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Καλλίθέα.

H βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης “Κουμουνδούρος”. Στο σημείο έσπευσαν 12 στελέχη της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα.

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς.

H φωτιά στον Ασπρόπυργο, όπως φαινόταν από το Περιστέρι

Τελικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας στη 1:00 περίπου τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ηλεκτροδότηση των περιοχών που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, αποκαταστάθηκε.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

“Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, έχουν μεταβεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα νεόχτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών.

Πραγματοποιείται κατάσβεση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξ αιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα