Χαλάνδρι: Απών ο ΕΟΔΥ από τον οικισμό των ρομά, με μέσα του Δήμου τα τεστ

Χαλάνδρι: Απών ο ΕΟΔΥ από τον οικισμό των ρομά, με μέσα του Δήμου τα τεστ
Rapid test από τον ΕΟΔΥ. Eurokinissi

Με παρέμβαση και δράση του Δήμου Χαλανδρίου διενεργήθηκαν τα τεστ στον οικισμό των ρομά στο Χαλάνδρι αφού ο ΕΟΔΥ δεν προσήλθε αν και ειδοποιήθηκε.

Ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα κρούσματα στον οικισμό των ρομά στο Χαλάνδρι (που τελικά τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πηγές του Δήμου Χαλανδρίου που μίλησαν στο NEWS 24/7, ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε ήδη από την Πέμπτη ότι υπάρχουν πληροφορίες για αρκετά κρούσματα στον οικισμό.

Στη σχετική κλήση για βοήθεια που απευθύνθηκε όμως, οι ιθύνοντες απάντησαν ότι έχουν εντολή να πηγαίνουν μόνο στις πλατείες (!).

Την Παρασκευή κλιμάκιο του Δήμου Χαλανδρίου συνοδευόμενο από υγειονομικούς ιδιωτικού κέντρου (με το οποίο έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση για τους εργαζόμενους του Δήμου) έσπευσε στον οικισμό και διενήργησε μοριακά τεστ.

Από τα 130 τεστ βρέθηκαν θετικά 15 (θετικότητα δηλαδή κοντά στο 10%) ενώ άλλα 40 άτομα αρνήθηκαν να υποβληθούν στην εξέταση.

Διαπιστώθηκε, δε, ότι το φαινόμενο είναι σε αποδρομή κάτι που σημαίνει ότι τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ πιο έντονο.

Ακολούθως ενημερώθηκε η πολιτική προστασία και έτσι φτάσαμε στα περιοριστικά μέτρα και στην κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version