Χαρδαλιάς: Έτσι θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές

Χαρδαλιάς: Έτσι θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές
Έλεγχοι από αστυνομικούς σε πολίτες για τα μέτρα του κορονοϊού Eurokinissi

Διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τον τρόπο που θα μετακινούνται όσοι εργάζονται κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις όσων εργάζονται τις νυχτερινές ώρες, από τις 00:30 έως τις 05:00, όταν θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 της κλίμακας επικινδυνότητας, προχώρησε την Παρασκευή (23/10) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως δήλωσε, οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Να θυμίσουμε ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που είναι στα επίπεδα 3 και 4, θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο (24/10).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα