Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στα Γιάννενα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Eurokinissi

"Καμπανάκι" από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα Γιάννενα όπου, όπως είπε, η κατάσταση ειναι εξαιρετικά κρίσιμη. Το Σάββατο μεταβαίνει στην περιοχή για συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορονοϊό στα Γιάννενα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε οτι το Σάββατο θα μεταβεί μαζί με συνεργάτες του στην περιοχή όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Νωρίτερα θα μεταβεί στην Κοζάνη όπου μαζί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας θα συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής και τους τέσσερις δημάρχους.

Ειδικά για την Κοζάνη ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε οτι την ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 προκάλεσε το αυξημένο ιϊκό φορτίο που παρατηρείται στην συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Απηύθυνε ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης για αποφυγή όλων των περιττών μετακινήσεων και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων. Απαντώντας σε ερωτήματα που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη λήψη περαιτέρω μέτρων στα σχολεία στην περιοχή της Κοζάνης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται στο επίπεδο συναγερμού 4 όταν υπάρχουν συρροές εντός των σχολείων. Στην Κοζάνη από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά 20 κρούσματα στη σχολική κοινότητα, από τα οποία 4 είναι εκπαιδευτικοί, 15 μαθητές και ένα αφορά σε λοιπό σχολικό προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν έχει υπάρξει συρροή εντός σχολικής μονάδας και δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων στην Κοζάνη.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, όμως με μεγάλη πίεση, τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς. Όπως είπε,  «ναι μεν η Ελλάδα δείχνει μια σταθερότητα, η σταθερότητα αυτή όμως είναι εξαιρετικά εύθραυστη». Σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε, γιατί τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.

Περαιτέρω επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα