“Χάθηκε” το site του “Αθήνα Ελεύθερη”, αγνοούνται ιστορικά ντοκουμέντα

“Χάθηκε” το site του “Αθήνα Ελεύθερη”, αγνοούνται ιστορικά ντοκουμέντα
Αθήνα Ελεύθερη

Για ένα αστείο ποσό που δεν πληρώθηκε ποτέ, χάθηκε από το διαδίκτυο το εξαιρετικά πλούσιο site των εκδηλώσεων του "Αθήνα Ελεύθερη".

Το να μην διεξαχθούν εφέτος οι εκδηλώσεις του “Αθήνα Ελεύθερη” για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί λόγω της πανδημίας μπορεί κανείς να το καταλάβει. Οχι εύκολα, δεδομένου ότι η τεχνολογία χαρίζει δυνατότητες για να ξεπερνιώνται ακόμα και τέτοια μεγάλα εμπόδια αλλά, τέλος πάντων, μπορεί κάποιος να δείξει μία σχετική κατανόηση.

Το να “πέσει” όμως το site των εκδηλώσεων το οποίο βρισκόταν στον αέρα τα τελευταία πέντε χρόνια και “φιλοξενούσε” ένα πολύ σημαντικής αξίας (ιστορικής) υλικό γιατί κάποιος δεν φιλοτιμήθηκε να δώσει ένα ποσό της τάξης των 40-50 ευρώ, πάει πολύ. Είναι εξοργιστικό. Και γίνεται περισσότερο εξοργιστικό γιατί εφέτος, μετά και τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς αλλά και κοινό να αποκτήσουν πρόσβαση σ’ αυτό το υλικό.

Τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019 δηλαδή, το σχετικό, αστείο, ποσό, έβγαινε από το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής. Εν έτει 2020 αυτό δεν κατέστη δυνατό και πληκτρολογώντας κανείς www.freeathens44.org πέφτει πάνω στην αποκρουστική λευκή σελίδα.

Ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης, που επιμελούνταν μαζί με την ομάδα του τις εκδηλώσεις, σχολίασε σχετικά στο facebook: . “Είναι λυπηρό γιατί το υλικό αυτού του site (φωτογραφίες, έγγραφα, μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό, ντοκιμαντέρ κ.α.) το χρησιμοποιούσαν δεκάδες εκπαιδευτικοί για να οργανώσουν τις γιορτές στα σχολεία τους, όχι για την 12η, αλλά για την 28η Οκτωβρίου και βέβαια χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας.

Δεν είναι λοιπόν ακύρωση, αλλά σβήσιμο των εκδηλώσεων αυτών που μας έμαθαν να βλέπουμε το παρελθόν μας διαφορετικά, δημιουργικά και ουσιαστικά. Δεν είχε σχεδιαστεί, προγραμματιστεί ή οργανωθεί τίποτα απολύτως για να ακυρωθεί. Απλά οι πέντε φορείς-συνδιοργανωτές άφησαν τις εκδηλώσεις αυτές να σβήσουν”.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια τις εκδηλώσεις, που αγαπήθηκαν από την πόλη και τους ανθρώπους της, στηρίχθηκαν από το Δήμο της Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής, την ΕΡΤ και το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Εφέτος δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον από κανέναν, ούτε ένα τηλέφωνο.

Και τελικά φτάσαμε ακόμα και στο “ρίξιμο” του site αφού δεν πληρώθηκε, κατά τα φαινόμενα, ο server.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα