Χίος: Εννέα άτομα στο πρωτοδικείο για την πρόκληση ναυαγίου κατά τη μεταφορά αλλοδαπών

Πλαστική βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο (φωτογραφία αρχείου)
Πλαστική βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Συνελήφθησαν στη Χίο εννέα άτομα διότι κατά τη μεταφορά μεταναστών έσκισαν τη βάρκα με σκοπό να τους περισυλλέξουν και να τους οδηγήσουν στο νησί.

Βαρύτατες κατηγορίες απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου σε βάρος εννέα ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά την άφιξη μεταναστών και προσφύγων με βάρκα στις ακτές της Χίου την περασμένη Κυριακή 1 Μαρτίου.

Ένας Σομαλός, ένας Σύρος και ένας Αφγανός κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση ναυαγίου και παράβαση του νόμου περί μεταφοράς αλλοδαπών. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, ο καθένας στη βάρκα που επέβαινε προκάλεσε το ναυάγιό της σκίζοντάς την με μαχαίρι, προκειμένου να υποχρεωθούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να περισυλλέξουν τους επιβαίνοντες και να τους μεταφέρουν στη Χίο.

Άλλοι έξι κατηγορούνται κατά περίπτωση για αντίσταση και απείθεια στα όργανα του Λιμενικού Σώματος. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν μαζί με τους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου και θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στο εσωτερικό της Ελλάδας με προοπτική να απελαθούν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό, Λιμενικό Σώμα
SHARE:

24Media Network