Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναστολής της ποινής υπέβαλε ο Λαγός

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναστολής της ποινής υπέβαλε ο Λαγός
Ιωάννης Λαγός Eurokinissi

Αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του υπέβαλε ο Ιωάννης Λαγός, ενώ υποστήριξε πως θέλει να του δωθεί η δυνατότητα να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Την αναστολή της ποινής του ζήτησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας ο Ιωάννης Λαγός, υποστηρίζοντας ότι ο εγκλεισμός του έχει προκαλέσει σημαντικές βλάβες.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με την ψήφο 120.000 ψηφοφόρων. Δε προσπάθησα ποτέ να φύγω, ούτε ένα αποφύγω τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής, που δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος να διαπράξει νέες πράξεις δεν μπορεί να λάβει αναστολή της ποινής. Γνωστοποιούσα πάντα τη διεύθυνση μου στις Βρυξέλλες. Έχω πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού. Και αφήστε εμένα, κινδυνεύουν 5 στενοί συνεργάτες μου» ανέφερε ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής, ενώ ισχυρίστηκε πως προχώρησε σε απεργία πείνας προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη.

«Θα ήθελα να σας πω ότι πριν λίγους μήνες πεπεισμένος για την αθωότητα μου προέβη σε απεργία πείνας η οποία είχε κάποιες συνέπειες στην υγεία μου, προκειμένου να γίνει το εφετείο. Αν καθυστερήσει η δίκη εγώ στο μεταξύ θα έχω εκτίσει όλη μου την ποινή. Θα ήθελα να μου δώσετε τη δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντα μου ως ευρωβουλευτής. Έξι μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση θα μπορούσα να είχα φύγει και να μη με βρίσκει κανείς» είπε χαρακτηριστικά.

Την απόρριψη του αιτήματος πρότεινε η εισαγγελέας του δικαστηρίου.

Παρόμοιο αίτημα υπέβαλε ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης επικαλούμενος οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, με την εισαγγελέα να ζητά να μελετήσει πριν προτείνει.

Το δικαστήριο διέκοψε ξανά καθώς δεν μπορεί να βρει δικηγόρο για τον κατηγορούμενο Θωμά Μαρία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι περιμένουμε στο Εφετείο;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα