Δασκάλα μοίρασε σε μαθητές φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σχολική τάξη
Σχολική τάξη 123RF.COM

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και, συγκεκριμένα, σε ΣΤ' Τάξη του Δημοτικού. Διατάχθηκε ΕΔΕ - Τι καταγγέλλει η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναμένεται να κινηθεί σε βάρος δασκάλας της ΣΤ' ταξης σε δημοτικό σχολείο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη διένειμε στους μαθητές της φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕΚΜ).

Σύμφωνα με το alfavita, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΔΕΚΜ "καταδικάζει απερίφραστα τη διανομή φυλλαδίων με ακραίο εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα", σε 12χρονα παιδιά εν ώρα μαθήματος".

ADVERTISING

"Ο εκπαιδευτικός", επισημαίνεται στην ανακοίνωση "οφείλει να είναι αποστασιοποιημένος από την πολιτική συγκυρία, να μη δημιουργεί συνθήκες μισαλλοδοξίας, οργής και θυμού στους/στις μαθητές/τριές του, αλλά να δημιουργεί στην τάξη συνθήκες γόνιμης και κριτικής σκέψης, να καλλιεργεί τις πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αποδοχής, να μην παραποιεί την ιστορική αλήθεια ανάλογα με την προσωπική του εκτίμηση και να μην δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών με καταστροφολογίες".

"Το περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου δασκάλα μοίρασε κείμενο σε μαθητές της που είναι αποτέλεσμα προσωπικών απόψεων της, το θεωρούμε απαράδεκτη ενέργεια που χρήζει πειθαρχικής διερεύνησης", διευκρινίζεται.

Δείτε τι έγραφε το φυλλάδιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA:

Με 50€ προκαταβολή αποκτήστε το ECDL με δάσκαλο σε ολιγομελή τμήματα

1ο διήμερο Βιωματικό σεμινάριο: Ο εκπαιδευτικός ως εμψυχωτής

Αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας: Μια οφειλόμενη απάντηση περί ακαδημαϊκών προσόντων

Πηγή: 

Alfavita

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network