Δείτε πως είναι ο σταθμός "Ευκλείδης" στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Δείτε πως είναι ο σταθμός "Ευκλείδης" στο μετρό της Θεσσαλονίκης
MOTIONTEAM

Στη διάθεση του κοινού για δύο ώρες το Σάββατο και την Κυριακή βρίσκεται ο σταθμός του μετρό της Θεσσαλονίκης "Ευκλείδης" που έχει πια ολοκληρωθεί.

Ανοιχτός για το κοινό είναι το Σάββατο και την Κυριακή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα ο ολοκληρωμένος σταθμός του μετρό Θεσσαλονίκης «Ευκλείδης».

Οπως αναφέρει το Voria.gr πρόκειται για το δεύτερο σταθμό που φτάνει στο τέλος των εργασιών του, μετά τον σταθμό Σιντριβάνι, ενώ σειρά έχει ο σταθμός «Παπάφη», που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Ήδη πλήθος πολιτών επισκέφθηκαν τον χώρο και περιηγήθηκαν σε αυτόν, ενώ είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν αλλά και να φωτογραφηθούν στον σταθμό, δείχνοντας ενθουσιασμένοι για την κατασκευή του.

ADVERTISING

Ο σταθμός «Ευκλείδης» έχει τέσσερα επίπεδα. Κατεβαίνοντας στον -1 όροφο είτε με κανονικές είτε με κυλιόμενες σκάλες υπάρχουν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Στον -2 και στον -3 όροφο βρίσκονται τεχνικοί χώροι, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του σταθμού και δεν είναι ορατοί στο κοινό, ωστόσο αποτελούν πέρασμα με τις κυλιόμενες σκάλες προκειμένου το επιβατικό κοινό να φτάσει στην αποβάθρα, στον -4 όροφο.

Δείτε πως είναι ο σταθμός
MOTIONTEAM

Η μετακίνηση σε όλο τον σταθμό πραγματοποιείται και με ασανσέρ. «Ο σταθμός του μετρό είναι κατασκευαστικά έτοιμος και έχουμε ήδη αποδώσει τα τμήματα των πεζοδρομίων και των οδών που είχαμε καταλάβει» σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, που παρέμεινε και τις δύο ώρες στο σημείο. Τόνισε πως ο επόμενος ολοκληρωμένος σταθμός θα είναι της«Παπάφη» και γνωστοποίησε πως σύντομα θα γίνει πραγματοποιηθεί και εκεί εκδήλωση, προκειμένου το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει ολοκληρωμένο έναν ακόμα σταθμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στον πρώτο συρμό που έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας πως «για να έρθει σημαίνει ότι ήμασταν έτοιμοι να τον υποδεχθούμε». «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές στο αμαξοστάσιο και το φθινόπωρο να ξεκινήσουμε και τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια» πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί πως στον σταθμό φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη με τίτλο «Φάκελος Λαμπράκη», παρόντος του υιού του, Γρηγόρη.

Δείτε πως είναι ο σταθμός
MOTIONTEAM
Πηγή: 

voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network