Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρά παιδιά σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

Δεν έχει τελειωμό η τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρά παιδιά σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο

Άδοξα φαίνεται ότι έληξε το ταξίδι προς την Ευρώπη για ένας βρέφος και ένα ακόμη ανήλικο αγόρι που έχασαν τις αισθήσεις τους και ανασύρθηκαν νεκρά. Δύο νέα ναυάγια σε Φαρμακονήσι και Καστελόριζο. Σε εξέλιξη οι έρευνες των τουρκικών αρχών για αγνοούμενους

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχει η τραγωδία στο Αιγαίο, καθώς εκτός από τα δύο χτεσινά ναυάγια, ακόμη δύο μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Κυριακής, κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα οκτάχρονο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο στο Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με τους γονείς του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Τουρκία προς Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό.

Το οκτάχρονο παιδί επέβαινε σε λέμβο με 110 πρόσφυγες που ταξίδευαν από Τουρκία προς το Φαρμακονήσι. Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου παιδιού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Τουρκία στο Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και όταν ανασύρθηκε είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Δεν έχουν τελειωμό τα ναυάγιο στο Αιγαίο

Δυο γυναίκες, ένα βρέφος και ένα ακόμη παιδί ήταν και ο τραγικός απολογισμός του νέου ναυαγίου ανοικτά του Καστελόριζου, το πρωί της Κυριακής.

Στις 9:30 το πρωί ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες, ενώ ένας ακόμη άνδρας αγνοείται.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύο ναυάγια με νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες

Τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκρά παιδιά σε ναυάγιο στην Καλόλιμνο

SHARE: