Δεν βλέπει συγχρωτισμό στα καταστήματα η κυβέρνηση – Γιατί δεν καταργείται το SMS 

Δεν βλέπει συγχρωτισμό στα καταστήματα η κυβέρνηση – Γιατί δεν καταργείται το SMS 
News 247

Ο Χρ. Ταραντίλης εκτίμησε ότι η πλειοψηφία του κόσμου τηρεί τα μέτρα και επέμεινε ότι πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή ορισμένων μέτρων όπως η αποστολή SMS και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι τα γυμνάσια-λύκεια

Τήρηση των μέτρων από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου βλέπει η κυβέρνηση, η οποία δεν δείχνει πρόθεση να καταργήσει επί του παρόντος την υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ σε όλα τα ερωτήματα για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown παραπέμπει στην αυριανή εισήγηση της επιτροπής για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης εκτίμησε κατά το briefing ερωτηθείς για την εικόνα στην αγορά ότι: “Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εκτεταμένου συγχρωτισμό. Ο κόσμος κατά κανόνα, στη μεγάλη πλειονότητα τηρεί τα μέτρα”. Επισήμανε πάντως ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες ημέρες δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα της Δευτέρας, καθώς η επίδραση του λιανεμπορίου θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς από το News 24/7, εάν η κυβέρνηση σκέπτεται να καταργήσει την υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ο κ. Ταραντίλης απάντησε με νόημα:”Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρούμε τα υπάρχοντα μέτρα. Αυτά είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα μέτρα, που πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρήσουμε έτσι ώστε να μην αφήσουμε την πανδημία να μας ξεφύγει. Γιατί έχετε δει ότι η πανδημία μπορεί να επεκταθεί με πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τη μειώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρ, Γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ελεγχόμενη την κατάσταση της διασποράς. Και άλλωστε μην ξεχνάτε ότι με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα ξέρουμε ότι υπάρχουν και μεταλλάξεις, οι οποίες μπορεί να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις έρευνες από τα υπάρχοντα εμβόλιο, μπορεί να μην είναι πιο επικίνδυνες δηλαδή να μην είναι πιο θανατηφόρες, αλλά μπορεί να είναι πιο μεταδοτικές, για αυτό ακριβώς και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι προτεραιότητα και “αγωνία” της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, δεν θέλησε όμως να προκαταλάβει το πότε, επικαλούμενος ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία με μετρήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αποφάσεις και ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Διάψευσε πάντως ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε επίσης στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέμα το οποίο θα θέσει ο πρωθυπουργός σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής και άφησε ανοιχτό εάν δεν υπάρξει σχετική συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ η Ελλάδα να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με χώρες προέλευσης τουριστών, καθώς όπως εξάλλου τόνισε δεν είναι διαβατήριο και άρα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά πρόκειται για ένα πιστοποιητικό που θα διευκολύνει τους τουρίστες να έρχονται με λιγότερη γραφειοκρατία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα