Δεσμεύεται η περιουσία γνωστού παρουσιαστή – Χρωστά 22 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Δεσμεύεται η περιουσία γνωστού παρουσιαστή – Χρωστά 22 εκατ. ευρώ στο δημόσιο
Τηλεοπτικό στούντιο Getty Images/iStockphoto

Μετά από διαταγή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη οι αρχές προχωρούν σε γενική δέσμευση της περιουσίας γνωστού τηλεπαρουσιαστή και παραγωγού. Αναφορές της αρχής για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης για γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο , από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

Στο πόρισμα που αποστέλλει στους οικονομικούς Εισαγγελείς η Αρχή, φαίνεται να γίνεται αναφορά σε “ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου αλλά και  συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης‘.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η αρχή θεωρεί τον εν λόγω παρουσιαστή ως διευθύνοντα της οργάνωσης, η δράση της οποίας φέρεται να προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο η οποία φαίνεται να προσδιορίζεται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν αποτελούν μόνο μη καταβληθέντες φόρους εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ, αλλά και ποσά που φέρεται να έλαβε από κρατικές ενισχύσεις, καθώς και από επιστροφές ΦΠΑ.

Ο παρουσιαστής παρουσιάζει πολυσχιδή δράση, ενώ και στο παρελθόν είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς καλή κατάληξη σε μερικές από αυτές κυρίως για όσους -για κακή τους τύχη- υπήρξαν πελάτες του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα