Διαλύεται η ομάδα εξτρεμιστών προσφυγών που απειλούσαν με δολοφονίες

Διαλύεται η ομάδα εξτρεμιστών προσφυγών που απειλούσαν με δολοφονίες
Αφγανοί πρόσφυγες, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη Eurokinissi

Η ομάδα των φανατικών ισλαμιστών που απειλούσαν ακόμα και με δολοφονίες ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι υπολογιζόταν. Διαλύεται σε τρεις καταυλισμούς ανά τη χώρα.

Οριστική λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με τους φανατικούς Ισλαμιστές στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους δόθηκε την Τετάρτη.

Οπως είχε προαναγγείλει από την Τρίτη το news247, o γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας μετέβη στο σημείο μαζί με κλιμάκιο του υπουργείου (αλλά και μεταφραστή) και ζήτησε την απομάκρυνση των εξτρεμιστών που δημιουργούσαν προβλήματα στους υπόλοιπους πρόσφυγες (είχαν φτάσει σε σημείο να απειλούν ακόμη και μικρά παιδιά).

Στο ξενοδοχείο διαπιστώθηκε ότι οι ακραίοι δεν ήταν 9, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, αλλά 27 (!), αριθμός ικανός να συνεχίσει να προκαλεί μπελάδες και πονοκεφάλους στις αρχές.

Οι 27 έδειξαν μετανιωμένοι για τη συμπεριφορά τους και ζήτησαν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Κλάπα ο οποίος τους είπε ότι η επόμενη λύση είναι να απομακρυνθούν δια της βίας με επέμβαση της Αστυνομίας.

Εν τέλει οι 27 θα μετακινηθούν την Πέμπτη με λεωφορεία του ΔΟΜ στους καταυλισμούς της Ανδραβίδας, του Ελαιώνα και των Θερμοπυλών με προφανή στόχο να χωριστούν.

Πολλοί από αυτούς είχαν κατά το πρόσφατο παρελθόν συλληφθεί αλλά πλέον, όπως τονίζεται από αρμόδιες πηγές, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ελληνική δικαιοσύνη.

Τέλος, στο ξενοδοχείο των Αγίων Θεοδώρων παραμένουν περίπου 300 πρόσφυγες, Σύροι και Κούρδοι στην καταγωγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα