Διαμαρτυρία από εργαζόμενους της Cosco στο υπoυργείο Εργασίας

Διαμαρτυρία από εργαζόμενους της Cosco στο υπoυργείο Εργασίας
NEWS 24/7

Έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εργαζόμενοι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους μετά τον θάνατο συναδέλφου τους.

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενοι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco, μαζι με αντιπροσωπεία εργατικών συνδικάτων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη εβδομάδα, ο συνάδελφος τους Δημήτρης Δαγκλής, τραυματίστηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα μέσα στον χώρο εργασίας του. Ακολούθησαν επτά ημέρες απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, με πολυπληθείς συγκεντρώσεις και μηχανοκίνητες πορείες διαμαρτυρίας. 

Χθες αργά αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων για τις επόμενες τέσσερις ημέρες και νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου. 

Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι διεκδικούν εκτός από την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του συναδέλφου τους, να υλοποιηθεί η δέσμευση για εκκίνηση των συζητήσεων με την Cosco και το υπουργείο Εργασίας για να συγκεντρωθεί επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας  με τη συμμετοχή μελών του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, να καθιερωθούν 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία, να καταργηθούν οι συνεχόμενες βάρδιες, να υπάρχει πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους και να μετατραπούν όλες οι Συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

NEWS 24/7

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα