Δίκη Αναγνωστόπουλου: Ένα βήμα πριν την απολογία του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Ένα βήμα πριν την απολογία του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος eurokinissi

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς, η οποία έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021.

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον, ένα χρόνο ακριβώς μετά το στυγερό έγκλημα, η δίκη για τη δολοφονία της 19χρονης Κάρολαϊν Κράουτς από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα Τρίτη (09/05) και αύριο Τετάρτη (10/05), ολοκληρώνοντας όπως όλα δείχνουν την αποδεικτική διαδικασία. Υπολείπονται μόλις μία μάρτυρας που έχει προταθεί από την πολιτική αγωγή, και συγκεκριμένα μία επιστήμονας που έχει σκιαγραφήσει το προφίλ του κατηγορούμενου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και να καταθέσουν οι μάρτυρες της υπεράσπισης. Μέχρι αύριο, Τετάρτη, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία, η δίκη δεν αποκλείεται να έχει φτάσει στο στάδιο της απολογίας του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου.

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο ολοκλήρωσε την εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου, με κομβικότερη εκείνη της Ελένη Μυλωνοπούλου, της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας που συμβουλεύτηκε το ζευγάρι λίγους μήνες πριν τη δολοφονίας, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Η μάρτυρας μίλησε για έναν χειριστικό και ελεγκτικό άτομο, που κατάφερε την “πλήρη απομόνωση από το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά δοσμένη με έναν πολύ όμορφο τρόπο, ότι ‘εμείς είμαστε’, ‘ο γάμος είναι για μας‘”.

Η ειδικός κατέθετε συνολικά για έξι ώρες, κατά τις οποίες δέχθηκε “βροχή ερωτήσεων” και από τον ίδιο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος επιχείρησε να καταδείξει ότι αγαπούσε -όπως είπε επανειλλημένες φορές- την Κάρολαϊν, παρά το γεγονός ότι τη σκότωσε.

Κατηγορούμενος: Αναφέρατε σαν στοιχείο του χειριστικού ανθρώπου, δηλαδή εγώ, ο οποίος θέλει να απομακρύνει τη σύντροφό του από τον πολιτισμό την επιλογή του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.

Μάρτυρας: Θα ήθελα να θυμίσω στον κατηγορούμενο ότι αυτή τη συζήτηση την είχαμε κάνει και οι τρείς και του είχα πει ότι είναι μακριά και ότι απομονώνει την Καρολάιν. Είχα πει ότι η απόσταση από το πανεπιστήμιο Πειραιά είναι μεγάλη. Άρα δεν είναι εφικτό να κάνεις δυο ώρες να πας και δυο να έρθεις.

Κατηγορούμενος: Γνωρίζετε ότι η επιλογή του σπιτιού έγινε από την ίδια πριν περάσει στο Πανεπιστήμιο; Το σπίτι νοικιάστηκε μήνες πριν περάσει η σύζυγός μου στο Πανεπιστήμιο.

Μάρτυρας: Να σας θυμίσω ότι σας είχα πει ότι έπρεπε να αφήσετε λίγο τη σύζυγό σας μετά την πρώτη αποβολή να ηρεμήσει. Δεν σας είχα πει να πάει στο πανεπιστήμιό της να κάνει πράγματα;

Κατηγορούμενος: Είθισται ρωτάω εγώ και εσείς να απαντάτε. Είπατε ότι δεν είχε λόγο για τα οικονομικά του σπιτιού και ότι δεν είχε χρήματα να πάρει ούτε μια τσίχλα. Το ότι είχε λογαριασμό που έμπαιναν τα χρήματα της μητέρας της, 1000 ευρώ το μήνα, στον οποίο εγώ δεν είχα πρόσβαση. Το γνωρίζατε;

Μάρτυρας: Εγώ γνωρίζω ότι η Καρολάιν δεν είχε χρήματα. Δεν ξέρω στο ταμείο τους τι γινόταν. Αν θέλει να την διαψεύσει την Καρολάιν, ας τη διαψεύσει. Εγώ ξέρω ότι δεν είχε χρήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα