Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τις αναστολές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τις αναστολές
Συνεχίζεται η διαδικασία επι της απόφασης στη δίκη της Χρυσης Αυγής Eurokinissi

Λίγο μετά της 11 αναμένεται να εισηγηθεί η εισαγγελέας ποιοι εκ των κατηγορουμένων θα οδηγηθούν στη φυλακή. Τι ακολουθεί στη διαδικασία.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την απόφαση επί της αναστολής ή μη της ποινής των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής έως το εφετείο. Η ώρα της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου έχει έρθει και λίγο μετά τις 11 το πρωί αναμένεται να εισηγηθεί αν και ποιοί τελικά θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων -με τρανταχτή εξαίρεση το Γ. Ρουπακιά ο οποίος δεν δικαιούται να ζητήσει ανασταλτικό έως την έφεση- έχει ήδη αιτηθεί τη χορήγηση του, επιστρατεύοντας μάλιστα γονείς, συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Μεταξύ άλλων επικαλούνται ότι οι ίδιοι και οι οικείοι τους θα υποστούν υπέρμετρη βλάβη εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι, καθώς μέλη της οικογένειάς τους στηρίζονται οικονομικά σε αυτούς, ενώ δεν είναι ούτε ύποπτοι φυγής ούτε ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Δεν ήταν λίγοι δε, που ζήτησαν εφόσον δεν λάβουν αναστολή να τους χορηγηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι εναλλακτικά, για να μετακινούνται στα όρια του δήμου τους.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου με τη χαρακτηριστική φράση: «Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδη σήκωνε το χερι το δεξί. Οχι γιατί εκανε κατι άλλο», αλλά και ο ίδιος ο Ηλ. Κασιδιάρης. «Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στέρησετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες» κατέθεσε ανάμεσα σε άλλα την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Χαρακτηριστική είναι και η φράση συνηγόρου καταδικαθέντος για τη δολοφονία του Λουκμαν Σαχζάντ ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο λευκό μητρώο του εντολέα του, εξήγησε ότι «το περιστατικό με τον Πακιστανό» αποτελούσε ουσιαστικά εξαίρεση.

Η διαδικασία

Το δικαστήριο διέκοψε την Παρασκευή με την ολοκλήρωση των αιτημάτων της υπεράσπισης για τη χορήγηση του επίμαχου ανασταλτικού. Το λόγο πλέον θα πάρει η εισαγγελική λειτουργός η οποία θα εισηγηθεί για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εξηγώντας αν υπάρχουν καταδικασθέντες που θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο και για ποιούς λόγους. Στη συνέχεια, η υπεράσπιση έχοντας ακούσει την εισαγγελική πρόταση, θα λάβει και πάλι το λόγο επικαλούμενη ξανά στη δευτερολογία της, τα αιτήματά της. Τέλος, το δικαστήριο ύστερα από διάσκεψη, θα αποφανθεί επί του ζητήματος.

Πάντως, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θαν. Καμπαγιάννης σε δηλώσεις του, έχει επισημάνει σχετικά πως: «είναι κομβικό αυτοί που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση και έκαναν τις ανθρωποκτόνες επιθέσεις, να μην έχουν αναστολή γιατί αν έχουν αναστολή τότε ο τρόπος με τον οποίο θα το βιώσουν αυτό και τα θύματα και η ελληνική κοινωνία θα είναι σαν μία ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης στις 7 του Οκτώβρη».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα