Δίκη Χρυσής Αυγής: Δυνατότητα λύσης για τον τόπο διεξαγωγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δυνατότητα λύσης για τον τόπο διεξαγωγής
Στιγμιότυπο από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της δίκης της "Χρυσής Αυγής" ττην Πέμπτη 7 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, μετά από σύσκεψη με τοπικούς φορείς, βουλευτές και δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, δήλωσε σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής ότι "εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση"

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής θα αποφανθεί για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης.

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του, μετά από σύσκεψη που είχε ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος με πληρεξούσιους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, τοπικούς φορείς του Κορυδαλλού και βουλευτές.

Αμφότερες οι πλευρές φάνηκαν ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα, καθώς προβλέπεται η δυνατότητα να μεταφερθεί η δίκη εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος αναφέρει:

“Αναγνωρίζω την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα”.

Η δήλωση αυτή του υπουργού θα υποβληθεί αύριο στην πρόεδρο του δικαστηρίου και είναι πλέον στην κρίση της εάν θα ζητήσει τη μεταφορά της δίκης εγγράφως ή όχι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα