Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ερχόμενη εβδομάδα οι απολογίες των βουλευτών

Δίκη Χρυσής Αυγής, απολογία Δ. Λιακόπουλου για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
Δίκη Χρυσής Αυγής, απολογία Δ. Λιακόπουλου για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν EUROKINISSI

Περίπου έξι κατηγορούμενοι υπολείπονται, προκειμένου τη σκυτάλη των απολογιών να λάβει η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα απολογήθηκε ο Δ. Λιακόπουλος για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις απολογίες της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφού μόλις έξι ακόμα κατηγορούμενοι απομένουν προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει το δικαστήριο, μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να βρεθούν στην δικαστική αίθουσα οι πρώτοι πρώην βουλευτές, οι κλήσεις των οποίων φαίνεται πως θα γίνουν με αλφαβητική σειρά.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, απολογήθηκε ο Διον. Λιακόπουλος ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 21 ετών για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάτ στα Πετράλωνα. Απολογούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σήμερα, επανέλαβε ό,τι και στο παρελθόν, υποστηρίζοντας πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ το μαχαίρι που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ, τον Ιανουάριο του 2013, το είχε για «προστασία».

Το δικαστήριο επέμεινε με ερωτήσεις του ως προς το «ρατσιστικό κίνητρο» που διέγνωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη δολοφονία, με τον Δ. Λιακόπουλο να το αρνείται.

Πρόεδρος: Η απόφαση λέει ότι είχατε ρατσιστικό μένος. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Δεν κινηθήκαμε, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Πρ: Το Δικαστήριο λέει ότι έτσι νιώσατε. Γιατί;

Κατηγ: Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε έχω σχέση με τη ΧΑ, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα.

Πρ: Δηλαδή αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και έκανε ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Κατηγ: Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Όσο για το προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι του μετά από έρευνα των αρχών, ανάμεσά τους περίπου 100 φυλλάδια, ισχυρίστηκε πως του τα είχαν μοιράσει και τα κράτησε για γραφική ύλη.

Πρόεδρος: Με τη ΧΑ έχετε σχέση;

Κατηγορούμενος: Καμία. Ούτε φίλους εκεί. Ούτε υποστηρικτής είμαι. Ούτε σε απλή εκδήλωση δεν έχω πάει.

Πρ: Βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Κατηγ: Μαχαίρια, ψηφοδέλτια, μία σφεντόνα. Τα βρήκαν όταν έκαναν έλεγχο σπίτι μου. Ήταν 50-70.

Πρ: Όλων των κομμάτων τα ψηφοδέλτια;

Κατηγ: Όχι, μόνο της ΧΑ. Ήταν προεκλογική περίοδος, ήρθαν σε καφετέρια και τα μοίρασαν κάποια άτομα, έδωσαν σε όλους μας, εγώ τα μάζεψα όλα της παρέας, για γραφική ύλη.

Πρ: Άλλων κομμάτων είχατε;

Κατηγ: Όχι, δεν μου είχαν μοιράσει από άλλο κόμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελεύθερος ο Χρ. Στεργιόπουλος για τη δολοφονία Λουκμάν

Χρυσή Αυγή: 4+1 καταδίκες της ηγεσίας

Δέος και σεβασμός: Ο πατέρας του Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

SHARE:

24Media Network