Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτώβρη καταθέτει η Μάγδα Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτώβρη καταθέτει η Μάγδα Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής eurokinissi

Χωρίς μικρόφωνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στην επόμενη δικάσιμο στις 7 Οκτωβρίου. Ζήτημα δημοσιότητας της δίκης έθεσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Είμαι μέλος ενός κόμματος από αυτά που κυριαρχούν τώρα σε όλη την Ευρώπη». Με αυτά τα λόγια ο πρωτόδικα καταδικασθείς ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, τοποθετήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της κατηγορίας. Επικαλέστηκε την αθωωτική εισαγγελική πρόταση του πρωτόδικου δικαστηρίου, προσθέτοντας πως η καταδίκη έχει σαν στόχο να πληγεί «η ελεύθερη έκφραση των πολιτικών θέσεων».

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία και την αποκρούω. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη οποιασδήποτε πράξης. Είναι ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη προσβάλει την αλήθεια και τους κανόνες δικαιου. Αυτή δεν είναι η δικιά μου θέση αλλά του προέδρου εφετών και εισηγητή δικαστικού συμβουλίου ο οποίος ζήτησε την αθώωση. Στην πρωτοβάθμια δίκη η εισαγγελέας της έδρας και νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την πρόταση της αποδόμησε την κατηγορία και απέδειξε με ακράδαντα επιχειρήματα την αθωότητα μου. Σκοπός είναι ένας, να πλήξει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών θέσεων. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ο οποίος συνέταξε την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Μπαλτάκου, δηλώνει ότι πρέπει να γίνει έρευνα για τις πιέσεις προς τον εισαγγελέα που συνέταξε την κατηγορία. «Έχω υποχρέωση να επισημάνω ότι είμαι ο μοναδικός πολίτης στην Ευρωπαϊκή Ενωση στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση επικοινωνιών, μου απαγορεύεται να ομιλώ με στενούς ανθρώπους περιβάλλοντος μου, συνεργάτες μου στην εργασία μου και κόμμα. Θα αποδείξω την αθωότητα μου. Ως μέλος επιτροπών της Βουλής υπερασπίστηκα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Είμαι μέλος ενός κόμματος από αυτά που κυριαρχούν τώρα σε όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα, για δεύτερη φορά ο Ιω. Λαγός κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ενώπιον του Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Είναι πρωτάκουστο επτά αρχηγοί σε εγκληματική οργάνωση ενώ επτά χρόνια ακούγαμε για την αρχή ενός αρχηγού. Το ότι είναι στη φυλακή με στεναχωρεί πάρα πολύ. Είμαι 38 μήνες φυλακισμένος. Γνωρίζουν ότι λένε ψέματα και έχουν στείλει φυλακή 48 αθώους».

Χωρίς μικρόφωνα η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Άγνωστο παραμένει το πως θα καταθέσει στην επόμενη δικάσιμο -7 Οκτωβρίου- η Μάγδα Φύσσα, αφού η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μεγάρου του Εφετείου η οποία είναι μεγάλης χωρητικότητας και όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν λειτουργεί η απαραίτητη μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου να μπορέσουν οι παράγοντες να μπορούν να ακούνε τα όσα κατατίθενται στο ακροατήριο. Το ζήτημα έχει τεθεί στη Διοίκηση του Εφετείου, όπου παρέπεμψε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, η οποία κατά πληροφορίες, δήλωσε αδυναμία επισκευής του προβλήματος, θεωρώντας δεδομένη την περαιτέρω ταλαιπωρία όσων συμμετέχουν στην επίμαχη δίκη.

Νωρίτερα, η υποστήριξη της κατηγορίας δια στόματος του Θ. Καμπαγιάννη, έθεσε ζήτημα δημοσιότητας της δίκης, ενημερώνοντας το δικαστήριο ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις.

Παράλληλα, η ένσταση ακυρότητας της κλήσης του Νικ. Μιχαλοκιάκου απορρίφθηκε από το δικαστήριο ομόφωνα. Ο πρώην ηγέτης της Χρυσής Αυγής μέσω των συνηγόρων του υποστήριξε ότι η κλήτευση του επιδόθηκε σε χρόνο όπου ο ίδιος βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω κορωνοιου και δεν θα μπορούσε να την παραλάβει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα