Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει ο φίλος του Φύσσα – “Γύρισα και είδα κόσμο πάνω στον Παύλο”

Διαβάζεται σε 4'
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει ο φίλος του Φύσσα – “Γύρισα και είδα κόσμο πάνω στον Παύλο”
Δίκη Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Όσα προηγήθηκαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε στο δικαστήριο φίλος του μουσικού. Συγκεντρώθηκαν για να “κάνουν ζημιά σε εμάς”.

“Κατάλαβα πως όλοι αυτοί είχαν έρθει για εμάς” είπε στο δικαστήριο ο φίλος του Παύλου Φύσσα, μέλος χιπ-χοπ συγκροτήματος τότε με τον 34χρονο, που κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής για το βράδυ που της δολοφονίας του μουσικού.

Ο μάρτυρας, ευρέως γνωστός μουσικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Θανάσιμος”, βρέθηκε με την παρέα του Φύσσα στο Κοράλλι για τον αγώνα του Ολυμπιακού και στην συνέχεια είδε το τάγμα εφόδου να τους κυνηγά. Όπως κατέθεσε , δεν είδε την στιγμή της δολοφονίας του Φύσσα καθώς τρέχοντας να σωθεί “έστριψα σε ένα στενό και γύρισα να δω αν με κυνηγούσε κάποιος και τότε είδα κόσμο ριγμένο πάνω στον Παύλο”.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα εντός του καφέ, δεν συνέβη τίποτε με τους δύο τρεις “χρυσαυγίτες που έκαναν μπαμ” που βρισκόταν λίγο πιο πέρα από την παρέα τους. Περιέγραψε όμως πως όταν ο ίδιος βγήκε για λίγο για να μιλήσει στο τηλέφωνο με την κοπέλα του είδε έναν από αυτούς να μιλά στα τηλέφωνα και να στέλνει μηνύματα με ένταση.

Πρόεδρος: Και το ότι έπαιρνε τηλέφωνα γιατί είναι σημαντικό;

Μάρτυρας: Δεν είναι σημαντικό κάποιος που είναι μέσα και σας κοιτάει να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει «ελάτε»;

Πρόεδρος: Εξηγήστε το, όμως ..Κατάλάβατε ότι αφορούσαν εσάς τα τηλέφωνα;

Μάρτυρας: Κοιτούσε στο μαγαζί προς την κατεύθυνση μας.

Πρόεδρος: Και είπε στο τηλέφωνο «σας περιμένω, μην αργήσετε»;

Μάρτυρας: Θυμάμαι συγκεκριμένα το «ελάτε». Έχουν περάσει αρκετά χρόνια ώστε να θυμάμαι τις ακριβείς λέξεις..

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα οπότε περπατώντας είδαν “στο στενό αρκετά μηχανάκια, κι ένα αυτοκίνητο (του Ρουπακιά) που σταμάτησε μπροστά μας και μας ρώτησε ο οδηγός “που είναι το Κοράλλι” ή “που είναι η Κεφαλληνίας” Του απαντάει ο Παύλος, σκύβω κι εγώ δίπλα του: υπήρχε μια κοπέλα κι ένας άντρας στο αμάξι.

Εκείνη την στιγμή πέρασαν κι άλλα μηχανάκια και σταμάτησαν και γύρισαν όλοι οι επιβαίνοντες στα μηχανάκια προς τα εμάς. Και εκεί κατάλαβα ότι όλοι αυτοί είχαν έρθει για εμάς. Κατάλαβα και το «ελάτε» που άκουσα από το άτομο που ήταν στα τηλέφωνα έξω από το Κοράλλι… Άρχισαν να ακούγονται υβριστικά σχόλια, «που πάτε ρε κότες», «γυρίστε πίσω», «θα σας γαμήσουμε», «είστε νεκροί».

Το κλίμα ήταν επιθετικό απέναντι μας και τότε φωνάζει ο Παύλος «τρέχουμε». Αρχίζουμε να τρέχουμε στην Τσαλδάρη.. έστριψα σε ένα στενό και γύρισα να δω αν με κυνηγούσε κάποιος και τότε είδα κόσμο ριγμένο πάνω στον Παύλο. Μπήκα σε μια αυλή… τα μηχανάκια περνούσαν στα στενά και μας έψαχναν”.

Ο μουσικός κατέθεσε πως όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί τους συνέλαβε ,αν και ο ίδιος είχε καλέσει την Αστυνομία και τους είπε: “Μας πήγαν στο ΑΤ Κερατσινίου, μας έγδυσαν μας έψαξαν και μας έβαλαν στο κρατητήριο με τον Ρουπακιά, που καθόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα… Δεν θυμάμαι πώς μάθαμε τον θάνατο του Παύλου… Ο Ρουπακιάς τότε ζήτησε να απομακρυνθεί από το κρατητήριο. Εγώ έπαθα νευρική κρίση και οδηγήθηκα στο νοσοκομείο και μετά με πήγαν στη ΓΑΔΑ να καταθέσω”.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου ο μάρτυρας είπε πως εκείνοι οι χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στο Κοράλλι κοιτούσαν πιο πολύ τον Φύσσα.

Πρόεδρος: Ήταν διάσημος ράπερ στον Πειραιά;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά γνωστός.

Προέδρος: Το τατουάζ που είχε στο πόδι στη δεξιά γάμπα ο Παύλος, που έγραφε Ε13 το ξέρατε;

Μάρτυρας: ‘Ηταν το συγκρότημά μας, ο Φύσσας, εγώ και άλλοι δύο (τους αναφέρει).

Πρόεδρος: Και τί σημαίνει;

Μάρτυρας: Στο λιμάνι του Πειραιά, έχει 12 πύλες αριθμημένες, η 13η δεν έχει αριθμό. Δώσαμε στο γκρουπ μας αυτόν τον αριθμό.

Πρόεδρος: Μπορούσε να σας χαρακτηρίσει κάποιος πολιτικά από αυτό;

Μάρτυρας: Όχι.

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για συνέντευξη που είχε δώσει τόσο μετά την κατάθεση του στην ΓΑΔΑ όσο και έναν και πλέον χρόνο μετά την δολοφονία . Σε ερώτηση από συνήγορο υπεράσπισης αν πιστεύει πως η δολοφονία του Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη , ο μάρτυρας απάντησε πως εκείνο το βράδυ η Χρυσή Αυγή “πήρε εντολή να πάει κάπου” ενώ λίγο πιο μετά ανέφερε πως όλοι εκείνοι συγκεντρώθηκαν για να “κάνουν ζημιά σε εμάς. Μαζευτήκανε τριάντα μηχανάκια για να παίξουμε μπιρίμπα;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα