Δίκη Φιλιππίδη: Σε θέση “μάχης” πολιτική αγωγή και υπεράσπιση

Δίκη Φιλιππίδη: Σε θέση “μάχης” πολιτική αγωγή και υπεράσπιση
Ο Πέτρος Φιλιππίδης εξέρχεται από το δικαστήριο Eurokinissi

Οι εντάσεις και τα αιτήματα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έδειξαν τις προθέσεις των δύο πλευρών. Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Εμφανώς αδυνατισμένος, αλλά δίχως -τουλάχιστον από την πρώτη ματιά- να διαφαίνονται σημάδια κάποια βαριάς ασθένειας, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί, ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Αφού πέρασε από την πίσω είσοδο του Ειρηνοδικείου, ο ηθοποιός ήρθε σιδεροδέσμιος και κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού. Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν τόσο η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, καθώς και ο γιος του, Δημ. Φιλιππίδης. Όπως και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το «παρών» έδωσαν αρκετές από τις ηθοποιούς που έχουν προταθεί από την πολιτική αγωγή για να καταθέσουν στο πλαίσιο της δίκης.

Από τη διαδικασία πάντως, αποδείχθηκε το πόσο τεταμένα είναι τα πνεύματα, ενώ δόθηκε και μια «γεύση» για τα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν. Πολιτική αγωγή και υπεράσπιση βρέθηκαν στα «μαχαίρια» με το καλημέρα, αφού η τελευταία αμέσως έδειξε τις προθέσεις της για ευθεία αντιπαράθεση. Η ένταση ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, όταν η πλευρά Φιλιππίδη, δια στόματος Κικής Μπακιρτζίδου, προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά των δύο γυναικών, που αιτήθηκαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών. Δεν ήταν μόνο ο τόνος ειρωνίας, αλλά και το ότι απευθύνθηκε ευθέως στις καταγγέλουσες, που προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής.

Υπεράσπιση: Εκτείθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο.

Πολιτική αγωγή: Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή!

Η αντιπαράθεση των δικηγόρων οδήγησε στην ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων για το ζήτημα, αποφασίστηκε οι καταθέσεις των δύο εκατ ως τριών γυναικών να ληφθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της από τον Π. Φιλιππίδη. Την Παρασκευή 1η Απριλίου όποτε και έχει προσδιοριστεί να συνεδριάσει ξανά το δικαστήριο, η πολιτικώς ενάγουσα αναμένεται να δεχθεί τις ερωτήσεις των δύο πλευρών, και πάλι κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Αλ. Μίντζιας, ο λόγος για την υποβολή του επίμαχου αιτήματος ήταν η προστασία των θυμάτων. «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θελουμε κι εμείς για τη συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα