Δίκη Μιχ. Ζαφειρόπουλου: Κλίμα φόβου στο ακροατήριο – Κατέθεσε ο πρώην συνήγορος του 65χρονου δικηγόρου

Δίκη Μιχ. Ζαφειρόπουλου:  Κλίμα φόβου στο ακροατήριο – Κατέθεσε ο πρώην συνήγορος του 65χρονου δικηγόρου
Φωτογραφία από το γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017 eurokinissi

Πάνοπλοι αστυνομικοί γέμισαν τη δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιείται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Δευτερεύοντα ρολο στην υπόθεση επεφύλαξε για τον εαυτό του ο δικηγόρος Θεοδ. Παναγόπουλος, που έχει εκροσωπήσει τον προφυλακισμένο συνάδελφό του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014.

Κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν με το χέρι στη σκανδάλη τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ξεκίνησε ακόμη μία συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο Αλβανός κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία της ανθρωποκτονίας, αλλά και για διεύθυνση της «μαφίας των φυλακών», προχώρησε σε μία κίνηση που προκάλεσε ρίγη στους παρευρισκόμενους.

Ο Κλ.Λ. κατά τη διαδικασία, επιχείρησε να βγάλει από την τσέπη του ένα στιλό. Η κίνηση που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα προκαλούσε καμία αντίδραση, σήμανε το συναγερμό στη δικαστική αίθουσα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παρέπεμψε στην τηλεφωνική συνομιλία που έχει δημοσιευθεί, σύμφωνα με την οποία σχεδιαζόταν επίθεση κατά του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Μάκη Βορίδη (σ.σ. που εμφανίστηκε με αστυνομική συνοδεία), με ένα στιλό μέσα στο οποίο θα έχει τοποθετήσει λάμα. Τελικά, ένας φρουρός πήρε το αντικείμενο από τα χέρια του κατηγορούμενου και του το έδινε μόνο όταν ο τελευταίος επιθυμούσε να σημειώσει κάτι.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε ο Θεόδ. Παναγόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε δικηγόρος του 65χρονου συνηγόρου που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», ενώ σε βάρος του έχει γίνει απόπειρα δολοφονία το 2014. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι συμμετείχε σε τρεις συναντήσεις, που αφορούσαν στην απόπειρα σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου και στο αν ο τελευταίος θα δήλωνε παράσταση πολιτικής πολιτικής αγωγής ή όχι.

«Έπεσα από τα σύννεφα»

Μάλιστα, επιχείρησε να απεμπλακεί με κάθε τρόπο από την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως δεν είχε εικόνα για τα όσα παρασκηνιακά φέρονται να έχουν συμβεί. «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. 65χρονος δικηγόρος) με τον κατηγορούμενο, δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα… Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση» υποστήριξε ο Θεοδ. Παναγόπουλος, ενώ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε ζητήσει χρήματα από τον Αρ. Φλώρο προκειμένου να μπει ένα τέλος στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 2014.

Ο μάρτυρας, ο οποίος μόλις πριν δυο ημέρες δήλωσε στο δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου του πως δεν τον επροσωπεί παρά την αντίθετη δήλωση του προφυλακισμένου δικηγόρου, επεσήμανε ότι ο συνάδελφός τουμετά την απόπειρα σε βάρος του “φοβόταν και τη σκιά του”, προσθέτοντας ότι κατά την εκτίμησή του, όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγός της «μαφίας των φυλακών».

Μάρτυρας: Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε, θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πίσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε.

Κατηγορούμενος: Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει;

Αναφορά έκανε και στο δεύτερο πρώην συνήγορο του 65χρονου, που ούτε αυτός τον εκπροσωπεί πλέον, λέγοντας πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού. «Δυόμισι εκατομμυρια ζήτησε, κρίμα δεν το θυμάται» ήταν η απάντηση ενός εκ των κατηγορουμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα