Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλης της Κάρολαϊν – “Την είχε συνεχώς μαζί του”

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η αποκαλυπτική κατάθεση φίλης της Κάρολαϊν – “Την είχε συνεχώς μαζί του”
Στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος Eurokinissi

Την ευρύτερη εικόνα που είχε η ίδια, αλλά και αυτή που παρουσίαζαν προς τα έξω, κατέθεσε στο δικαστήριο η φίλη της Κάρολαϊν. Η μαρτυρία για "το κοινωνικό κορίτσι που όταν μετακόμισε άρχισε να απομονώνεται".

Την εικόνα ενός ζευγαριού που δεν είχαν προσωπικές στιγμές ο ένας από τον άλλο, αλλά λειτουργούσαν συνεχώς σαν μονάδα, παρουσίασε τη φίλη της Κάρολαϊν Κράουτς και το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η Θεώνη Αγγελακοπούλου, μία από τις ελάχιστες επαφές που διατηρούσε η 20χρονη στην Αθήνα.

Καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η κοπέλα επεσήμανε πως η Κάρολαϊν ήταν πάντα μαζί με τον κατηγορούμενο. «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ο ένας είχε πρόσβαση στα social media του άλλου και επίσης γνώριζαν την άμεση τοποθεσία που βρισκόταν άλλος».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το ζευγάρι «συμβατό», λέγοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «την είχε συνεχώς μαζί του. Υπήρχε μια σχέση λατρείας», τονίζοντας ότι η μάρτυρας είχε ενστάσεις μόνο για τη διαφορά ηλικίας, για το «αν θα προλάβει να σπουδάσει, να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει. Αυτά».

Η μάρτυρας που παραθέριζε τα καλοκαίρια στην Αλόννησο, παρουσίασε την Κάρολαϊν ως ένα πολύ κοινωνικό κορίτσι, που όταν μετακόμισε την Αθήνα άρχισε να απομονώνεται.

«Όσο τη γνώριζα στην Αλόννησο ήταν παρά πολύ κοινωνική, απίστευτα κοινωνική. Όταν ήρθε στην Αθήνα άρχισε να απομονώνεται παρά πολύ. Οι σχέσεις που είχε ήταν μόνο με μένα και τη γειτόνισσά της. Στη σχολή της πήγε δυο φορές. Μου είχε πει ότι την ενδιέφερε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική» είπε ενώ για τη μικρή Λυδία κατέθεσε ότι η Κάρολαϊν «με το παιδί της είχε σχέση λατρείας, την είχε αγκαλιά όλη την ώρα».

Αναφορικά με την τελευταία συνάντηση της με την Κάρολαϊν, η κοπέλα επεσήμανε ότι και πάλι ήταν παρών ο κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα ήρθε απροειδοποίητα.

Μάρτυρας: Ήρθε ο κατηγορούμενος απροσδόκητα εκεί που ήμασταν. Δεν είχαν συνεννοηθεί να έρθει. Απλώς τον είδαμε μπροστά μας. Είτε του το είπε ο φίλος του με το ταξί ή από την εφαρμογή.

Πρόεδρος: Έδειξε έκπληξη η Κάρολαιν;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσαρέσκεια.

Εισαγγελέας: Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να γίνεται υποχείριο της διάθεσης του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Εγώ ίσως σκέφτηκα ρομαντικά και σκέφτηκα ότι για τον έρωτα γίνονται θυσίες. Ίσως να μην ήθελε να συζητάει μαζί μου πράγματα που τη βαραίνουν αλλά πράγματα κοντά στην ηλικία μας. Το μόνο που μου είχε πει μια φορά σπίτι μου είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχω μια τέλεια ζωή και κάνουν λάθος. Ήταν ένας άνθρωπος με φοβερή αξιοπρέπεια δεν μιλούσε γιατί δεν ήθελε να πέσει στα μάτια μου, να μη φανεί ότι χειραγωγούταν.

Εισαγγελέας: Είχατε πει ότι σας έκανε εντύπωση ο τρόπος που ενεργούσε στη ζωή της. Είχατε πει ποτέ ότι διαφωνείτε;

Μάρτυρας: Ναι της το είχα πει. Δεν μου έδωσε το ελεύθερο να σχολιάζω, συνήθως ανακοίνωνε τις καταστάσεις. Της είχα πει ότι θα ήταν καλό να προσέχει τον εαυτό της.

Εισαγγελέας: Σας είχε εκφράσει την επιθυμία της να ζήσει ανεξάρτητα;

Μάρτυρας: Το να εγκαταλείψει τον σύζυγο της όχι, αλλά το να ζήσει ανεξάρτητα φαινόταν από τις πράξεις της.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να είναι μια νοικοκυρά και μια μητέρα μόνο; Όπως την ξέρετε σαν χαρακτήρα. Μας περιγράφετε μια δυναμική κοπέλα.

Μάρτυρας: Όχι δεν ταίριαζε η προσωπικότητα της.

Όπως έγινε και με τους προηγούμενους μάρτυρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εξέτασε ο ίδιος τη μάρτυρα.

Κατηγορούμενος: Ο χαρακτηρισμός χειριστικός που τον ακούω συνέχεια… Από τον Σεπτέμβρη γυρνώντας από το νησί ξεκινήσατε να βγαίνετε κάθε Παρασκευή. Τι πιο όμορφο να βγαίνουν δυο φίλες κάθε Παρασκευή; Υπήρχε κάποια στιγμή οποιαδήποτε Παρασκευή που να είχε κάποιο πρόβλημα η Κάρολαιν και δεν μπορούσε να έρθει; Είχε κάποιο περιορισμό από μένα;

Μάρτυρας: Όχι για τις Παρασκευές δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.

Κατηγορούμενος: Το μαγαζί το είχα διαλέξει εγώ ή εσείς;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι πως το διαλέξαμε.

Κατηγορούμενος: Στις εξόδους σας υπήρχε η οποιαδήποτε αναφορά στο τι θα ξοδέψει;

Μάρτυρας: Όχι

Κατηγορούμενος: Από που υπήρχε ο οικονομικός έλεγχος;

Μάρτυρας: Μπορεί να είχε ελευθερία από τους δικούς της.

Κατηγορούμενος: Στη διάρκεια των εξόδων σας υπήρχε οποιαδήποτε πίεση ως προς τι ώρα θα γυρίσετε ή με ποιον είστε;

Μάρτυρας: Όχι αλλά έτσι κι αλλιώς η εστίαση έκλεινε συγκεκριμένη ώρα.

Κατηγορούμενος: Σε ένα μεγάλο διάστημα του τελευταίου χρόνου ίσως να ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος εκτός από μένα που είχε καθημερινή επαφή. Υπήρχε οποιαδήποτε στιγμή αναφορά για κακή συμπεριφορά για έλλειψη σεβασμού, αγάπης, ενδιαφέροντος; Έστω να σας είπε ότι την αγνόησα μια μέρα ή ότι δεν την αγαπάω.

Μάρτυρας: Όχι. Ήξερα για κάποιους τσακωμούς αλλά είναι εύκολο σ’ αυτή την ηλικία να μπερδεύει κάποιος την αγάπη με τον έλεγχο.

Κατηγορούμενος: Έχετε γνωρίσει μια σχέση αγάπης κ σεβασμού από που βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;

Μάρτυρας: Πρώτα απ’ όλα είχα την τύχη να τη γνωρίσω σε εφηβική ηλικία. Δεν θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα πήγαινε να μετακομίσει από μόνη της στα προάστια. Όταν της είχα πει ότι μένω στον Διονύση της είχε φανεί άσχημο που είμαι αποκομμένη από το κέντρο.

Ακολούθησε η κατάθεση του αστυνομικού ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα ανέφεραν το πρωί οι συνάδελφοι του. «Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός ήταν ο δράστης» είπε.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα