Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας
Ο Πέτρος Φιλιππίδης εξέρχεται από το δικαστήριο Eurokinissi

Αποχώρησε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας στη δίκη σε βάρος του. Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των θυμάτων.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας στη δίκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία διενεργήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης σχετικά με το βιασμό της κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επόμενη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα την 1η Απριλίου, θα εξεταστεί τόσο από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής όσο και από της υπεράσπισης.

Κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα, ο Μιχ. Δημητρακόπουλος σχολίασε την κατάθεση της γυναίκας κάνοντας λόγο για αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει. Όπως είπε, «δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Από την άλλη, ο Αλεξ. Μίντζιας, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, αναφέρθηκε στο αίτημα για εξέταση κεκλεισμένων των θυρών, προσθέτοντας πως η εντολέας του καταθέτοντας παρέμεινε στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν. «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» υποστήριξε.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος Ανδρ. Βαγγόπουλος, ο οποίος επίσης είχε καταθέσει αίτημα για κατάθεση της εντολέας του κεκλεισμένων των θυρών. «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν» δήλωσε σχετικά.

Τέλος, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη δεύτερη καταγγέλλουσα, εξέφρασε τη θέση του γύρω από την ανάγκη κάλυψης της δίκης με πλήρη δημοσιότητα. Τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις

Νωρίτερα η έδρα είχε κάνει δεκτό το αίτημα 2 εκ των τριών καταγγελουσών ώστε να διεξαχθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα το αίτημα των δυο γυναικών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Αντίθετη άποψη είχε και η εισαγγελέας της έδρας γιατί όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους αν κατέθεταν δημόσια στο δικαστήριο.

Επικράτησε ένταση μετά και την αντίπραξη της υπεράσπισης στο αίτημα των γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, με τη μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κική Μπακιρτζίδου να υποστηρίζει στην αγόρευσή της πως “εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο”, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

“Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή”, απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο θυμάτων που έχουν υποβάλει το αίτημα.

Είχε προηγηθεί η θέση του Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι “ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα