Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: “Είδα μανία, ένα ασυγκράτητο μίσος” – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: “Είδα μανία, ένα ασυγκράτητο μίσος” – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας
Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ανέφερε ότι τον χτυπούσαν με "μεγάλη μανία". "Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή", είπε.

Για μια «μεγάλη μανία» που εκδηλώθηκε με τα «παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι» κατέθεσε ο υπάλληλος σεκιούριτι που, διασχίζοντας την οδό Γλάδστωνος, επέστρεφε από την εργασία του εκείνο το μεσημέρι του Σεπτεμβρίου του 2018 και είδε την επίθεση που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

«Είδα παρά πολύ μανία. Μεγάλη μανία. Ένα ασυγκράτητο μίσος μια οργή. Δεν ξέρω αν ήταν προσωπικό. Δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά, ούτε για εν δυνάμει κλεφτή» υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο, εξηγώντας ότι οι κλωτσιές βρήκαν τόσο το τζάμι όσο και το κεφάλι του θύματος.

Ο 40χρονος άνδρας κατηγορηματικά αρνήθηκε την ύπαρξη μαχαιριού, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «πήρε ένα γυαλάκι αφηρημένα, το έτεινε στο διασώστη που έκανε πίσω. Δεν είδα προέκταση του γυαλιού, δεν υπήρχε απειλή και μετά το έριξε».

Σύμφωνα με την περιγραφή του μάρτυρα, «ένας κύριος μπροστά μου σταμάτησε απότομα και έπεσα πάνω του. Κοίταξα να δω γιατί. Είδα δυο κυρίους να κλωτσάνε επίμονα με δύναμη γνωστού κοσμηματοπωλείου. Είχε μαζευτεί κόσμος και προσθέτονταν κι άλλος. Στην αρχή εξ επλάγην.

Ήταν μέσα ένας νεαρός ο οποίος από αυτά που είδα, ήταν κοντά στο ταμείο και είχε πιάσει την ταμειακή μηχανή. Όχι να την παραβιάσει, προφανώς ήταν βαριά. Πήγε στο πυροσβεστήρα αλλά ήταν μάλλον κι αυτός βαρύς γιατί δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει. Έρποντας βγήκε από τη βιτρίνα όπου οι κύριοι είχαν ήδη κάνει φθορές.

Υπήρχαν πολλά από τα παρά πολλά χτυπήματα που τον πέτυχαν στο κεφάλι. Ήταν πολύ γρήγορη η έλευση του ΕΚΑΒ. Το θύμα αντέδρασε και σηκώθηκε να φύγει. Ενστικτωδώς δεν κατάλαβε ότι έπεσε πάνω σε άλλους. Δεν μπορούσα να βλέπω άλλο, ήταν παραδομένος».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε συναντήσει ξανά στο Ζακ γιατί εργαζόταν στο κέντρο και είχε τυπικές επαφές μαζί του.

«Όταν τον είδα είπα ο Ζακ αποκλείεται. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι κάτι κακό ήθελε να κάνει. Σαν φύλακας το απέκλεισα. Δεν ήταν της ιδεολογίας να κλέψει, ούτε είχε ανάγκη να κλέψει απ’ ότι έλεγε» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θεώρησα ότι καταλάθος μπήκε. Η συμπεριφορά του ήταν να απεγκλωβιστεί, ότι μετάνιωσε που μπήκε. Ήταν σε υπερένταση και ταραχή. Δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό, Ήταν σε κοινή θέα, ακάλυπτος χωρίς μια μάσκα και προσπαθούσε να βγει, όχι να μείνει μέσα ενώ έξω τον περίμενε κόσμος. Αν ήταν κλέφτης δεν θα ήθελε να βγει έξω».

Εισαγγελέας: Επιτέθηκε με γυαλί στο διασώστη του ΕΚΑΒ;

Μάρτυρας: Ναι. Πήρε ένα γυαλάκι. Προφανώς και για άμυνα το έβγαλε. Δεν απείλησε. Ο τραυματιοφορέας έκανε πίσω και του έδωσε το περιθώριο να φύγει. Ήταν μια ενστικτώδης κίνηση.

Πάρεδρος: μπορείτε να προσδιορίσετε όταν λέτε γυαλάκι;

Μάρτυρας: Δεν το είδα να προεξέχει για αυτό το λέω γυαλάκι.

Ένορκος: αφού σηκώθηκε με το γυαλί τί έγινε;

Μάρτυρας: Πήρε ένα γυαλάκι αφηρημένα, το έτεινε στο διασώστη που έκανε πίσω. Δεν υπήρξε προέκταση του γυαλιού, δεν υπήρχε απειλή και μετά το έριξε. Δεν το πήρε το γυαλί μαζί του, δεν απείλησε κανέναν.

Πολ. αγωγή: είδατε να κρατάει μαχαίρι;

Μάρτυρας: Δεν είχε μαχαίρι. Δεν παρουσίαζε κάτι ή μια κίνηση ότι οπλοφορεί. Δεν έτεινε κάτι σε μαχαίρι ή σουγιά. Κατηγορηματικά το λέω.

Πολ. αγωγή: μπορούσε να φανεί απειλητικός;

Μάρτυρας: Βγήκε πολύ άγαρμπα και βιαστικά. Δεν σηκώθηκε ποτέ. Δεν βοήθησε τον εαυτό του να βγει. Δεν μπορούσε σωματικά να σηκωθεί. Η μοναδική παρορμητική του κίνηση ήταν που σηκώθηκε και έτρεξε στα τραπεζοκαθίσματα ασυναίσθητα. Ακόμα και στο διασώστη ξαπλωτός του το έτεινε. Δεν ήταν όρθιος.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση προσπάθησε να καταδείξει την ύπαρξη αντιθέσεων μεταξύ της κατάθεσης του στο δικαστήριο και στον ανακριτή.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι κάνοντας λόγο για ανακολουθία, καθώς όπως είπαν, ο μάρτυρας περιέγραψε περιστατικά που έλαβαν χώρα πριν από την παρουσία του στην υπόθεση. Κατά την υπεράσπιση, στην ανακριτική του κατάθεση, αναφέρθηκε σε «μεγάλο γυαλί» σε αντίθεση με το «γυαλάκι» που περιέγραψε στο δικαστήριο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει λησμονήσει το πως αντέδρασε ο κόσμος στο περιστατικό, ενώ αναφορικά με τους αστυνομικούς υποστήριξε ότι είχαν λάθος εικόνα. Ως προς την κατάσταση του Ζακ Κωστόπουλου, εξήγησε ότι ο 33χρονος δεν ήταν σε κατάσταση αμόκ. «Σε κατάσταση πανικού, φόβου, σύγχυσης ναι. Αμόκ όχι. Αν ήμουν στη θέση του από φόβο έτσι θα αντιδρούσα».

Εισαγγελέας: Αυτά γιατί δεν τα αναφέρατε στον ανακριτή;

Μάρτυρας: Ειδοποίησα τον επόπτη μου τότε και μου είπε «έκανες πάρα πολύ καλά και δεν έμπλεξες». Το επεδίωξα να έρθω γιατί το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο ανακριτής μου είπε ότι στο δικαστήριο θα τα πω όλα, εδώ λέει δεν γράφουμε μυθιστόρημα.

«Υγιής οργανισμός» ο Ζακ Κωστόπουλος

Στην πλήρη απόκλιση του σεναρίου ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε ήδη υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο πριν από την επίθεση που δέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην οδό Γλάδστωνος, προχώρησε ο γιατρός Χρήστος Ευτυχιάδης, υπογράφων της ιστολογικής έκθεσης του 33χρονου.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του θύματος, καταθέτοντας: «η καρδιά του δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ήταν φυσιολογικότατη. Το ήπαρ ήταν λιπώδες που προέρχεται από διάφορους λόγους, χρήση φαρμάκων, αλκοόλ και άλλα. Ο θάνατος όταν σχετίζεται με το ήπαρ δεν είναι άμεσος, είναι μια αργή εξέλιξη, δεν αποδίδονται αιφνίδιοι θάνατοι σε αυτό». Όπως εξήγησε, «ο οργανισμός του ήταν επιβαρυμένος δεν ήταν υγιής άνθρωπος αλλά δεν έπαιξε σχέση με το θάνατο, αν και αυτό να το πει αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής».

Σύμφωνα με το γιατρό, θα προέκυπτε αν υπήρχε προηγούμενο ισχαιμικό επεισόδιο και δεν εντοπίστηκε κάτι, ενώ το συμπέρασμα των δύο ιατροδικαστών ότι κάποιο προηγούμενο ισχαιμικό επεισόδιο δεν ήταν αιτία θανάτου, όπως είπε, είναι ακριβές.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες χρονολογήσεις» εξήγησε ο μάρτυρας, χωρίς να θελήσει να μπει σε χρονολογική εκτίμηση για το πότε ξεκίνησε το ισχαιμικό επεισόδιο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα