Δημήτρης Λιγνάδης στο NEWS 24/7: “Εξεπλάγην με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου”

Δημήτρης Λιγνάδης στο NEWS 24/7: “Εξεπλάγην με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου”
Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε βάρος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, με τον σκηνοθέτη να απαντά στο News 24/7 πως θα κριθεί από "τα αρμόδια θεσμικά όργανα".

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σχετικά με τη μήνυση για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

“Από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει εάν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές, κι αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες. Εδώ αισθάνομαι ότι ο Λιγνάδης, πέραν των άλλων, μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη, προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά” ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε η ίδια, ουδέποτε διατηρούσαν φιλικές επαφές με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα”συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η υπουργός. “Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή” είπε άλλωστε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Από τη δική του μεριά, ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης ανέφερε στο News 24/7 πως αισθάνεται “έκπληξη” από τον χαρακτηρισμό που του αποδόθηκε, μετά τις καταγγελίες που έρχονται σταδιακά στο φως.

Η απάντηση του Δημήτρη Λιγνάδη μέσω του News 24/7, ήταν η εξής:

“Εξεπλάγην σήμερα με τη διατύπωση που έκανε η υπουργός για το άτομό μου. Είναι λίγο περίεργο που προδικάζεται ο χαρακτηρισμός για ένα άτομο με αυτό τον τρόπο, το αν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος ή όχι δεν μπορεί να το κρίνει κανείς μας παρά μόνο τα αρμόδια θεσμικά όργανα και σίγουρα όχι κάποιο λαϊκό δικαστήριο”.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Δ. Λιγνάδης απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού πως δεν είναι προσωπικός της φίλος.

Συγκεκριμένα, η υπουργός είπε: “Ο Δημήτρης Λιγνάδης δικός μου προσωπικός φίλος δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία το 2014 και τον ξαναείδα όπως οι περισσότεροι στην παράστασή του το 2018 όπου τον συνεχάρη και τίποτε περισσότερο” τόνισε η κυρία Μενδώνη ενώ έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις και για τη σχέση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Ακούγονται ψέμματα και διαστρεβλώσεις. Κάποιοι απομονώνουν φράσεις για να δημιουργήσουν fake news. Ακούστηκε ότι ο Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και ότι του έκανε και μαθήματα ορθοφωνίας. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά, αυτά προκύπτουν από κάποιους που έχουν την ανάγκη για μυθεύματα. Ας βρουν μια φωτογραφία, έναν μάρτυρα ότι κάναμε προσωπική παρέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν θα βρουν τίποτα”.

Σημειώνεται πως η αρμόδια υπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Έντονη είναι πάντως η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις καταγγελίες εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι δεν καλύπτονται από τις δηλώσεις Μενδώνη – Μητσοτάκη, ενώ κάνουν λόγο για συγκάλυψη.

Πλέον, από την κυβέρνηση προαναγγέλεται η αλλαγή του νομικού πλαισίου γύρω από την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα