Δημοτική Αστυνομία ζητά και πάλι ο Καμίνης

Δημοτική Αστυνομία ζητά και πάλι ο Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες και πρότεινε είτε τις αρμοδιότητες αυτές να τις αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ., είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση

Τα ζητήματα του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης, την πάταξη του παραεμπορίου και την αστυνόμευση, λόγω των εισροών μεταναστών και πάλι σε αυτό, συζήτησαν την Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση σε σχετική συνάντηση που είχαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης, με την ευκαιρία της συνάντησης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επωμιστεί το χρέος να παρέχει στο κοινωνικό σύνολο συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης, που συμβάλλουν αποφασιστικά στη γενικότερη προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

Σήμερα με τον κύριο Δήμαρχο είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε διεξοδικά μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην πόλη της Αθήνας. Διαπίστωσα με ευχαρίστηση ότι υπάρχει συναντίληψη στα θέματα αυτά, γεγονός που θα μας επιτρέψει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αποτελεσματικής συνεργασίας. Το Υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, ώστε να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς τους». 

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες και πρότεινε είτε τις αρμοδιότητες αυτές να τις αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα