Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ένα από τα θύματα αναγνώρισε τον συλληφθέντα – Σεσημασμένος χούλιγκαν

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ένα από τα θύματα αναγνώρισε τον συλληφθέντα – Σεσημασμένος χούλιγκαν
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Eurokinissi

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ο 23χρονος ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον 19χρονο Άλκη. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για το φονικό όπλο.

Από ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης αναγνωρίστηκε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ως ένας εκ των φερόμενων δραστών που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρέα του άτυχου Άλκη υπενθυμίζεται πως ήταν ένας ακόμη 19χρονος και ένας 20χρονος που μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», μετά την επίθεση που δέχτηκαν στην περιοχή του Χαριλάου από περίπου 10 άτομα που βγήκαν από δύο αυτοκίνητα.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μικρό δρεπάνι που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο, ενώ η παρουσία του στο περιστατικό επιβεβαιώνεται και από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Ο συλληφθείς ήταν επίσης ο ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο.

Ο συλληφθείς είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί και το 2019 για ανάλογου τύπου επίθεση σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Ο 23χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία εκκρεμεί.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της για τη σύλληψη του 23χρονου η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.»

ΕΛΑΣ

 

Η ανακοίνωση του Θεοδωρικάκου

Η σύλληψή του ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από τη σύλληψη του 23χρονου Αλβανού, που είναι ένας εκ φερόμενων των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Είχε προηγηθεί από το βράδυ η προσαγωγή υπόπτων στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που διενεργεί την έρευνα και η πολύωρη εξέτασή τους. Για τους υπόλοιπους δύο προσαχθέντες δεν προέκυψε τίποτα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και άλλων δραστών που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση, το μεσημέρι άντρες της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προχώρησαν και σε έφοδο σε γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται που μπορούν να τους οδηγήσουν σε πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Βεβαίως πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο ανήκε ο συλληφθείς.

Ενδεικτικό της αγριότητας που επέδειξαν οι δράστες το πόρισμα της νεκροψίας

Ενδεικτική της βαρβαρότητας και της μανίας που επέδειξαν οι δράστες έναντι του θύματός του είναι οι συνθήκες θανάτου του όπως καταλήγει η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στον 19χρονο, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ.

Το θύμα έφερε τρία τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και στα δύο κάτω άκρα χωρίς να υπάρχει τρώση αρτηρίας και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνδυαστικά επέφεραν τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα