Σύλληψη 23χρονου για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Σύλληψη 23χρονου για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη eurokinissi

Στην σύλληψη ενός εκ των εμπλεκομένων στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη προχώρησε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ενός από τα Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Στη σύλληψη ενός 23χρονου για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αρχές.

Δολοφονία 19χρονου – Οι πρώτες πληροφορίες για τον συλληφθέντα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία είναι αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο.

Ο 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σεσημασμένος και σκληρός χούλιγκαν, είχε προσαχθεί, το βράδυ της Τρίτης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Καθώς η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και άλλων δραστών που συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση, το μεσημέρι οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν και σε έφοδο σε γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται που μπορούν να τους οδηγήσουν σε πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δολοφονία 19χρονου-Η ανακοίνωση του Θεοδωρικάκου

Τη σύλληψη ανακοίνωσε μέσω twitter ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος. ο υπουργός στην ανάρτησή του κάνει λόγο μάλιστα, για την σύλληψη του “φερόμενου ως δράστη για την δολοφονία”.

“Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.”

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. «Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», γράφει χαρακτηριστικά.

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η δολοφονία του 19χρονου που κηδεύτηκε σήμερα σημειώθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα επιτέθηκε στους τρεις νεαρούς που μετέβαιναν πεζή στον δρόμο. Οι αρχές εξετάζουν πληροφοροίες ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του να μη δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, αλλά με μικρό δρεπάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: “Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…” και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Μηνύματα και αντικείμενα στον 19χρονο που δολοφονήθηκε Eurokinissi Sports

Δολοφονία 19χρονου – Με βαρβαρότητα και μανία τα χτυπήματα

Ενδεικτική της βαρβαρότητας και της μανίας που επέδειξαν οι δράστες έναντι του θύματός του είναι οι συνθήκες θανάτου του όπως καταλήγει η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στον 19χρονο, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ.

Το θύμα έφερε τρία τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και στα δύο κάτω άκρα χωρίς να υπάρχει τρώση αρτηρίας και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνδυαστικά επέφεραν τον θάνατό του.

Δολοφονία 19χρονου -Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δολοφονία ανέφερε: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα